کلینیک تخصصی آبزیان در جهاد دانشگاهی افتتاح شد
به گزارش واندر هنگر، به گزارش خبرنگاران به نقل از جهاد دانشگاهی، دکتر حمیدرضا طیبی رئیس جهاد دانشگاهی در افتتاحیه کلینیک تخصصی آبزیان سازمان جهاد دانشگاهی تهران فعالیت در حوزه آبزی پروری را از فعالیت های خوب جهاد دانشگاهی تهران برشمرد و اضافه کرد: این موضوع با امنیت غذایی و سلامت مردم سر و کار دارد.
وی با بیان این که از بدو تأسیس جهاد دانشگاهی تا به امروز کوشیده ایم در زمینه توسعه و پیشرفت دانش بنیان کشور الگوی مناسبی باشیم، در ادامه اظهار داشت: می توان با اقتصاد دانش بنیان و با اتکا بر توان داخلی و فناوری علمی خود و برنامه ریزی های صحیح در جهت برطرف احتیاجهای ملی و بومی کشور خدمات شاخصی ارائه کرد.
رئیس جهاد دانشگاهی با بیان این که توقع ما از هر واحد آن است که بتوانند با برنامه ریزی صحیح و حمایت ما حداکثر در 2 تا 3 زمینه کاری شاخص و مدعی حل مسائل کشور باشند، گفت: اگر جهاد دانشگاهی تهران در حوزه فنی مهندسی گزینه اول نباشد قطعاً گزینه دوم در کشور است.
طیبی با تأکید بر این که فعالیت در حوزه آبزیان کار ارزشمندی است که جهاد دانشگاهی تهران در آن حوزه فعالیت می نماید در ادامه به توسعه فرهنگی اشاره نمود و گفت: قطعاً توسعه کشور احتیاجمند افراد پیشرفته در حوزه های مختلف فرهنگی، اجتماعی و حتی علمی و فناوری است.
برنامه ریزی برای تبدیل کلینیک تخصصی آبزیان به مرکزی مرجع برای آبزیان کشور
در ادامه این مراسم دکتر مسعود کمبرانی رئیس سازمان جهاد دانشگاهی تهران با بیان این که می کوشیم در این واحد فعالیت های چشمگیر مورد احتیاج کشور و خارج از کارهای روتین و مرسوم دیگر سازمان ها را انجام دهیم، اضافه کرد: جهاد دانشگاهی تهران سابقه 20 تا 25 سال فعالیت در حوزه آبزی پروری اعم از فراوری واکسن و ... را دارد و متخصصان توانمند و مجربی در این حوزه و با امکانات و هزینه فراوان توانسته اند استانداردهای پایه را برای کلینیک آبزیان تأمین نمایند.
وی اضافه کرد: سعی شده این کلینیک مرکزی کامل و جامع برای آبزیان باشد تا طی 2 تا 3 سال آینده برند و مرکزی مرجع برای آبزیان کل کشور باشد خوشبختانه تا به امروز فعالیت های خوبی در این حوزه شده و طرح های فناوری خوبی هم به اجرا در آمده است.
رئیس سازمان جهاد دانشگاهی تهران از دیگر اقدامات این واحد از جهاد در جهت اشتغالزایی جوانان را ایجاد اشتغال شبکه ای برشمرد و اضافه کرد: در این راستا در نظر داریم با فراهم شدن زیرساخت های لازم دامپزشکان سراسر کشور تحت شبکه ای با رعایت استانداردهای لازم با کلینیک تخصصی آبزیان همکاری داشته باشند. تا به امروز با چندین فراورینماینده فرآورده های دریایی صحبت شده تا مرجع تغذیه مطمینی را برای آن ها تأمین کنیم.
کمبرانی در بخش دیگری از سخنان خود اظهار داشت: جهاد دانشگاهی تهران در بحث اشتغال شبکه و در زمینه مشاوره روانشناسی و سلامت روان خانواده و مردم فعالیت های خوبی را شروع نموده است و مرکز مشاوره جهت سازمان جهاد دانشگاهی تهران بستر مناسبی برای اشتغال فارغ التحصیلان روانشناسی است.
وی با اشاره به وجود حدود 300 هزار فارغ التحصیل روانشناسی در مقطع کارشناسی ارشد و دکترا گفت: از این تعداد تنها 5 تا 6 هزار نفر زیر نظر انجمن روانشناسی ایران هستند اما ما می کوشیم با راه اندازی مرکز مشاوره جهت شمار فراوانی از روانشناسان(قریب 100 هزار روانشناس) را برای ارائه خدمات مشاوره ای به کار بگیریم، بدین ترتیب جهاد تهران توانسته در حوزه اشتغالزایی هم فعال باشد.
ایجاد مزرعه الگو برای فراوری ماهی سالم، فراوری بچه ماهی مقاوم از طرح های کلان پیشنهادی
بعلاوه دکتر احمد عرفان منش مدیر راه اندازی کلینیک تخصصی آبزیان جهاد دانشگاهی تهران با بیان این که امروزه دنیا رویکرد جدیدی به آبزیان دارد، اضافه کرد: براساس اعلام 2017 فائو با افزایش جمعیت دنیا روبرو هستیم که این موضوع منابع طبیعی برای تأمین پروئتین را محدود نموده است، باید از آبزیان در جهت برطرف این کمبود استفاده کرد.
وی با بیان این که فرمول پرورش ماهی در ابتدا ساده و تنها شامل مرزعه آب و گوشت سالم بود، اضافه کرد: اما بتدریج آیتم های دیگری چون واکسن و ضایعات حاصل از پرورش ماهی و آب آلوده مطرح شد که در نهایت به محیط زیست وارد می شوند.
مدیر راه اندازی کلینیک تخصصی آبزیان جهاد دانشگاهی تهران اضافه کرد: بر اساس آمار رسمی کشور از 400 میلیون تخم ماهی قزل آلا که وارد صنعت گوشتی کشور می گردد حدود 200 میلیون تخم به گوشت(50 درصد) تبدیل و بقیه در قالب ضایعات وارد محیط زیست می شوند.
عرفان منش دومین موضوع حایز اهمیت در آبزی پروری را بحث مقاومت به آنتی بیوتیک ها دانست و اظهار داشت: متأسفانه ایران به واسطه مصرف بی رویه آنتی بیوتیک در این زمینه جزو 5 کشور نخست دنیاست.
وی نوپا بودن آبزی پروری و ضعف کشور در این حوزه را از دیگر مسائل برشمرد و اضافه کرد: از این رو احتیاجمند توجه بیشتر به این حوزه هستیم و از اهداف راه اندازی کلینیک آبزیان توسعه و بهبود آبزی پروری است.
مدیر راه اندازی کلینیک تخصصی آبزیان جهاد دانشگاهی تهران ایجاد شبکه ارتباطی ملی، دسترسی مقرون به صرفه جامعه به پروتئین در آینده را از دیگر اهداف تأسیس این کلینیک دانست و اظهار داشت: پایداری در کسب و کارهای مرتبط با آبزیان از دیگر اهداف است.
عرفان منش با اشاره به افزایش سرانه مصرف ماهی در دنیا یادآور شد: از طرح های کلان پیشنهادی ایجاد مزرعه الگو برای فراوری ماهی سالم، فراوری بچه ماهی مقاوم برای کاهش اندازه ضایعات و کاهش اندازه مصرف آنتی بیوتیک، ارائه خدمات تخصصی و شبکه همکاری با دامپزشکان بخش خصوصی، کاهش اندازه تلفات تابستانی ماهیان و ... است.
منبع: خبرگزاری مهر