وزیر اقتصاد: دولت کشور را بدون استقراض از بانک مرکزی اداره کرد

به گزارش واندر هنگر، تهران (پانا) - وزیر امور مالی و دارایی با اعلام این که تحریم های ظالمانه و شیوع کرونا درآمدهای سنتی کشور را به پایین ترین سطح کاهش داد اظهار داشت که دولت در این شرایط کشور را بدون استقراض از بانک مرکزی اداره کرد.

وزیر اقتصاد: دولت کشور را بدون استقراض از بانک مرکزی اداره کرد

با ما همراه باشید و درباره وبلاگ ساعت اینترنتی بیشتر بدانید.

به گزارش ایرنا، فرهاد دژپسند عصر پنجشنبه در نشست با جمعی از فعالان مالی مازندران در بابلسر اضافه کرد: مسائل کشور را همه می دانند و نباید کسی فراموش کند که کشور در چه شرایط مالی و فشارهای خارجی مدیریت شد.

وی شرح داد : دولت قبلی آمریکا از سه سال پیش سودای نابودی سه ماهه اقتصاد ایران را در سر داشت و بسیاری از کشورها نیز در این جهت او را همراهی کردند ، اما خوشبختانه توطئه فشار حداکثری آن هیچگاه به ثمر نرسید و دیدیم حتی در امسال رشد مالی در حوزه نفتی و غیرنفتی مثبت بود.

وزیر اقتصاد با اعلام این که رشد مالی کشور در 9 ماهه امسال مثبت بوده است ، گفت : این در شرایطی است که حتی بعضی از کشورها که پول ما در بانک هایشان به خاطر تحریم های ظالمانه متوقف مانده بود ، برای خرید واکسن حاضر به همکاری نشدند و به ما یاری نکردند.

وی با تاکید بر این که همه اعم از مردم و مسئولان باید شرایطی را که کشور طی یک سال گذشته پشت سر گذاشت درک نمایند ، اضافه کرد : با این که در این مدت منابع درآمدی دولت از محل فروش نفت تنها هشت هزار میلیارد تومان بود ، دولت برای حمایت از فراوری بیش از یکهزار هزار میلیارد تومان تسهیلات بانکی اعطا کرد.

دژپسند از رشد 30 درصدی هزینه های کشور در 10 ماهه امسال به عنوان یکی دیگر از شرایط پیچیده و سخت مالی در امسال نام برد و گفت : با همه این سختی ها ، دولت هیچگاه با وجود اختیارات قانونی اقدام به استقراض از بانک مرکزی نکرد ، چرا که اطمینان داشت استقراض منجر به ایجاد فضای تورمی می گردد که نتیجه اش وارد شدن فشار بیشتر به مردم خواهد بود.

وی اعتماد مردم را مهم ترین منبع یاری به دولت و اقتصاد کشور معرفی کرد و اضافه کرد : انتشار و فروش اوراق قرضه ، ساماندهی مالیات ها و بهره مالکانه شرکت ها و روش های علمی دیگر به اتکای اعتماد مردم در دستور کار نهاده شد و تا اقتصاد کشور مدیریت گردد و خوشبختانه نتیجه هم داد چون با وجود تحریم ها و فشارهای مالی پروژه های عظیم مالی در این مدت تامین اعتبار شد و به بهره برداری رسید.

وزیر اقتصاد همچنین از مقاومت و اعتماد به نفس بخش فراوری نیز به عنوان ابزار یاریی دیگر دولت برای اداره اقتصاد کشور در شرایط تحریم و کرونا یاد کرد و گفت : امسال سالی بود که دشمن می خواست با فشار حداکثری شکاف میان دولت و ملت ایجاد کند ، اما در این زمینه نیز ناکام ماند و بار دیگر همه دیدیم که ایران اسلامی سربلند تر از گذشته به راه خود ادامه خواهد داد.

ارتباط سالم و پرمنفعت بانک ها و بخش خصوصی

دژپسند همچنین در این نشست که مدیران بخش خصوصی حضور داشتند ، تاکید نمود : بخش خصوصی فکر نکند در برابر بخش دولتی واقع شده است. نقش دولت این است که برای تقویت بخش خصوصی بسترسازی کند و بخش خصوصی نباید دولت را رقیب خودش بداند.

وی اضافه کرد : دولت و بخش خصوصی و چرخه مالی کشور برای رفاه مردم حرکت می نماید. دولت خود را مکلف می داند حامی بخش خصوصی جهتساز برای حرکت این بخش باشد. این که بعضی تصور نمایند بخش خصوصی یار دوم است ، اشتباه می نمایند چرا که این بخش بازیگر اصلی اقتصاد محسوب می گردد.

وزیر اقتصاد در پاسخ به دغدغه فراوری نمایندگان پیرامون سخت گیری بانک ها برای اعطای تسهیلات ، شرح داد : بانک ها نیز منابع مردم را مدیریت می نمایند و نباید آنها را در مقابل بخش خصوصی تصور کرد. بانک ها از منابع مردم به بخش خصوصی تسهیلات می پردازند و برای این کار دارای قواعدی هستند که به نوعی مانع از هدر رفت منابع مردم گردد.

وی اضافه کرد : دقت عمل بانک ها در صیانت از منابع مردم و سپرده آنان نباید به اشتباه به عنوان سنگ اندازی در برابر بخش خصوصی تعبیر گردد. ما نیز از بانک ها همیشه می خواهیم در برابر فراوری نمایندگان واقعی جهت را هموار سازند ، ولی آنها ناچارند دقت عمل داشته باشند. این را باید فراوری نمایندگان و بخش خصوصی به فال نیک بگیرند.

دژپسند با تاکید بر این که به وسیله یاری به بخش خصوصی و خروج منابع و پول از گردش زیرزمینی و وارد شدن به چرخه مالی ، فعالیت بانک ها نیز رونق خواهد گرفت ، تاکید نمود : رابطه بانک ها و بخش خصوصی ارتباط به هم گره خورده و پیوسته است و آسیب به هر یک ، آسیب به دیگری را به همراه خواهد داشت.

وزیر اقتصاد همچنین به کوتاه شدن مدت زمان دریافت مجوز شرکت های خصوصی در دولت تدبیر و امید اشاره نمود و گفت : خوشبختانه در سال های اخیر اقدامات خوبی در کاهش بروکراسی اداری برای صدور مجوز شرکت ها انجام شد و سقف اعطای مجوز شرکت ها از 73 روز به سه روز کاهش یافته است که امیدواریم بقیه مسائل حوزه فراوری نیز یکی پس از دیگری روان تر گردد .

وی اضافه کرد : در حوزه گمرک نیز که همیشه تجار ما دغدغه تاخیر داشتند ، فاصله ترخیص کالا از سه ماه به 72 ساعت کاهش یافته است.

دژپسند با اظهار این که بعضی به اشتباه تاخیر و ماندگاری محصولات در بندر را تقصیر گمرک می دانند ، گفت : فعالیت گمرک برای ترخیص کالا از زمان صدور اظهارنامه آغاز می گردد و بدون اظهار نامه نمی تواند زمان خروج کالا را تنظیم کرد.

وزیر اقتصاد صبح امروز در یک سفر برنامه ریزی نشده به مازندران آمد . دژپسند پیش از ظهر امروز از شرکت صنایع چوب و کاغذ مازندران در ساری بازدید کرد. شرکت در نشست جمعی از فعالان مالی دومین برنامه وزیر اقتصاد بود که در بابلسر برگزار گشت. شرکت نمایندگان در این نشست هم دغدغه های خود را در باره گمرک ، دریافت مجوز ، کمبود نقدینگی و آنچه که عدم همکاری مناسب بانک ها در اعطای تسهیلات نامیدند ، مطرح کردند.

منبع: خبرگزاری پانا
انتشار: 27 اسفند 1399 بروزرسانی: 27 اسفند 1399 گردآورنده: wonder-hanger.ir شناسه مطلب: 1479

به "وزیر اقتصاد: دولت کشور را بدون استقراض از بانک مرکزی اداره کرد" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "وزیر اقتصاد: دولت کشور را بدون استقراض از بانک مرکزی اداره کرد"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید