طرز تهیه کولی غورابیج همراه با غورابیج با مرغ و ساندویچ کولی

به گزارش واندر هنگر، آیا تا به حال در میان لیست غذاهای گیلانی ، طرز تهیه کولی غورابیج را امتحان کرده اید؟ این غذای گیلگی، یک انتخاب بسیار خوشمزه و فرق دارد که با خوردن آن ترکیبی از طعم های ماهی کولی، سبزیجات معطر و گردو را حس خواهید کرد. به علاوه، ماهی کولی گیلان سرشار از پروتئین است و ارزش غذایی بالایی به این غذا می دهد. اگر دوست دارید طرز تهیه کولی غورابیج را به صورت مرحله به مرحله ببینید و با مخلفات دیگر این خورشت هم آشنا شوید، با ما همراه باشید.

طرز تهیه کولی غورابیج همراه با غورابیج با مرغ و ساندویچ کولی

کولی غورابیج

تعداد نفرات4 نفر
زمان آماده سازی30 دقیقه
زمان پخت غذا1 ساعت و نیم
مقدار سختیمیانه

طرز تهیه کولی غورابیج

اصلی ترین ماده در طرز تهیه کولی غورابیج، ماهی کولی گیلان است. این ماهی، جثه بسیار ریزی دارد و به 2 نوع کاس کولی و سیاه کولی تقسیم می شود. طعم این ماهی، در کنار سیر و سبزیجات معطر شمالی، چیزی نیست که بتوان به راحتی از کنار آن گذشت. در طرز تهیه ساندویچ کولی بندری هم از این ماهی استفاده می شود و طعم بسیار خوبی دارد. پس زودتر دست به کار شوید و با آماده کردن مواد اولیه زیر، اعضای خانواده خود را میهمان طعمی تازه و بسیار متفاوت کنید.

سبزی غورابیج چیست؟

اگر می خواهید در طرز تهیه کولی غورابیج گیلان ، یک حال و هوای اصیل گیلانی را زنده نگه دارید، باید به سراغ ترکیبی از سبزیجات محلی مانند نعنا، چوچاق، خالواش و گشنیز بروید. اما اگر تهیه این سبزیجات محلی برایتان ممکن نیست هم نگران نباشید. احتمالا به یاد دارید که در طرز تهیه ترش تره ، از ترکیب سبزیجات تره، جعفری، گشنیز، نعنا و اسفناج استفاده کردیم. این ها، سبزیجاتی معروف و در دسترس هستند. بنابراین برای تهیه غورابیج گیلانی هم می توانید از ترکیب نعناع، تره، گشنیز و جعفری استفاده کنید.

مواد لازم برای تهیه کولی غورابیج

برای تهیه این غذای گیلکی خوشمزه، مواد اولیه زیر را فراهم کنید:

مواد لازممقدار مورد نیاز
ماهی کولی8 عدد
سبزی غورابیج500 گرم
گردو250 گرم
آبغورهنصف لیوان دسته دار فرانسوی
شکر1 قاشق غذاخوری
نمک و فلفل سیاهبه مقدار لازم
روغنبه مقدار لازم

مراحل تهیه کولی غورابیج

تهیه غورابیج گیلانی، شامل مراحل زیر است:

  • مرحله اول: ابتدا گردوها را خرد کرده و همراه با 2 لیوان آب روی حرارت نسبتا زیاد قرار دهید تا بجوشند. سپس، حرارت شعله را کم کنید و اجازه دهید گردو به مدت 1 ساعت بپزد و روغن بیندازد.

نکته: اگر می خواهید خورشت شما غلظت بهتری داشته باشد، گردوها را چرخ کنید.

  • مرحله دوم: در همین فاصله، سر و دم ماهی کولی را بگیرید. سپس، شکم آن ها را خالی کرده و خوب بشویید. در صورتی که می توانید، پوست ماهی ها را هم جدا کنید تا خورشت شما طعم بهتری بگیرد.
  • مرحله سوم: حالا ماهی ها را با مقداری نمک و فلفل مزه دار کرده و در کمی روغن سرخ کنید.

نکته: دقت کنید که ماهی کولی جثه ریزی دارد و خیلی زود سرخ می شود. بنابراین، کنار اجاق بمانید تا ماهی ها نسوزند.

  • مرحله چهارم: حالا سبزیجاتی که از قبل شسته و داخل آبکش گذاشته اید را به صورت ساطوری خرد کرده و در تابه ای جداگانه با مقداری روغن تفت دهید.
  • مرحله پنجم: در آخرین مرحله از طرز تهیه کولی غورابیج گیلانی ، سبزیجات تفت خورده را داخل قابلمه حاوی گردو بریزید. سپس، آبغوره و ماهی های سرخ شده را هم به آن اضافه کنید.
  • مرحله ششم: حالا شعله را کم کنید. سپس، شکر، نمک و فلفل را به خورشت اضافه کرده و اجازه دهید خورشت غورابیج با حرارت ملایم بپزد و مزه مواد آن به خورد هم بروند.

نکته: یک روش دیگر برای سرو کولی غورابیج گیلان، این است که ماهی را به صورت جداگانه کنار بگذارید و هنگام کشیدن خورشت داخل ظرف، ماهی ها را روی خورشت قرار دهید.

طرز تهیه غورابیج با مرغ خوشمزه

مانند طرز تهیه قراویچ یا همان ترش واش، غورابیج را هم می توان به جای ماهی کولی با مرغ تهیه کرد. در این صورت، این خورشت شمالی طعم و مزه کاملا متفاوتی پیدا می کند که در ادامه، طرز تهیه آن را با هم می خوانیم:

مواد لازم برای تهیه غورابیج با مرغ

اگر بخواهید خورشت شمالی غورابیج را با مرغ درست کنید، به مواد اولیه مفصل تری نیاز دارید که در ادامه آن ها را ذکر می کنیم:

مواد لازممقدار مورد نیاز
مرغ1 عدد
پیاز1 عدد
سیر5 حبه
تخم مرغ2 عدد
بادمجان بی دانه3 عدد
سبزی معطر شامل نعناع و گشنیز400 گرم
برگ چغندر100 گرم
آرد برنج3 قاشق غذاخوری
آبغوره1 پیمانه
آببه مقدار لازم
نمک، فلفل و زردچوبهبه مقدار لازم
روغنبه مقدار لازم

مراحل تهیه غورابیج با مرغ

برای درست کردن خورشت غورابیج با مرغ، مراحل زیر را به ترتیب انجام دهید:

  • مرحله اول: ابتدا مرغ را با کمی روغن تفت دهید. سپس، مقداری آب به آن اضافه کرده و کمی هم چاشنی آبغوره در قابلمه بریزید.
  • مرحله دوم: حرارت زیر قابلمه را زیاد کنید و وقتی آب مرغ جوشید، حرارت را ملایم تر کرده و اجازه دهید مرغ با همین حرارت ملایم به آهستگی بپزد.
  • مرحله سوم: در همین فاصله، سبزیجات را پاک کرده و بشویید. سپس، آن ها را داخل آبکش قرار دهید تا آب اضافی آن ها خارج شود.
  • مرحله چهارم: حالا سبزیجات را به صورت ریز خرد کرده و کنار بگذارید. در ادامه، پیاز و سیرها را هم ریز خرد کنید. بادمجان را هم پوست گرفته، رنده کنید و کنار بگذارید.
  • مرحله پنجم: سبزیجات، پیاز و سیر را با هم مخلوط کنید. سپس، نیمی از این مخلوط را داخل قابلمه حاوی مرغ بریزید. نصف دیگر مخلوط را هم با مقداری روغن، در تابه ای مناسب سرخ کنید.
  • مرحله ششم: در این مرحله از طرز تهیه غورابیج با مرغ، بادمجان های رنده شده را به سبزی در حال سرخ شدن اضافه کنید.
  • مرحله هفتم: در ادامه کار، آرد برنج را در آب مرغ بریزید و مدام هم بزنید تا حالت گلوله گلوله پیدا نکند.
  • مرحله هشتم: 10 دقیقه بعد، مخلوط سبزیجات سرخ شده با بادمجان را هم داخل قابلمه خورشت بریزید.
  • مرحله نهم: در سرانجام، تخم مرغ ها را در ظرفی جداگانه بشکنید و هم بزنید. سپس، آن ها را داخل خورشت بریزید و درب قابلمه را به حالت نیمه باز قرار دهید.

وقتی تخم مرغ ها بست، خورشت غورابیج با مرغ آماده است و می توانید آن را همراه با برنج سرو کنید. نوش جان

آیا برای درست کردن کولی غورابیج آماده ­اید؟

درست کردن کولی غورابیج در منزل وقت زیادی از شما نمی گیرد، با این حال اگر زمان کافی برای تهیه آن را ندارید، حتما سری به خبرنگاران بزنید. به این صورت که شما می توانید لیست غذاهای گیلانی را در این سایت جستجو کرده و از میان آن ها، هر چیزی را که می خواهید به صورت آنلاین سفارش دهید. سفارش آنلاین غذا به شما کمک می کند تا غذای دلخواه خود را آنلاین سفارش داده و در محل آدرس تحویل بگیرید.

منبع: اسنپ فود
انتشار: 5 بهمن 1403 بروزرسانی: 5 بهمن 1403 گردآورنده: wonder-hanger.ir شناسه مطلب: 2378

به "طرز تهیه کولی غورابیج همراه با غورابیج با مرغ و ساندویچ کولی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه کولی غورابیج همراه با غورابیج با مرغ و ساندویچ کولی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید