طرز تهیه میرزا قاسمی با رب گوجه فرنگی؛ ساده و لذیذ

به گزارش واندر هنگر، میرزا قاسمی از آن جمله غذاهای شمالی است که محبوبیتش فقط به خطه شمالی کشور محدود نمانده و در شهرها و استان های دیگر کشور هم طرفدارانی برای خود پیدا نموده است. ماده اصلی تشکیل دهنده میرزا قاسمی بادمجان است و در کنار آن، گوجه فرنگی به صورت پوره شده یا رب، به عنوان دیگر ماده اصلی برای درست کردن این پیش غذای لذیذ محسوب می گردد. در این مطلب طرز تهیه میرزا قاسمی با رب گوجه را به شما عزیزان آموزش می دهیم.

طرز تهیه میرزا قاسمی با رب گوجه فرنگی؛ ساده و لذیذ

مواد اولیه تهیه میرزا قاسمی با رب گوجه

  • بادمجان 450 گرم (4 تا 6 عدد)
  • رب گوجه فرنگی 3 قاشق غذاخوری
  • تخم مرغ 2 عدد
  • سیر 3 حبه
  • نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به میزان لازم
  • روغن به میزان لازم

مراحل تهیه میرزا قاسمی با رب گوجه

مرحله اول: کباب کردن بادمجان ها

اولین مرحله برای درست کردن میرزا قاسمی به روش شمالی، کباب کردن بادمجان هاست. کافی است از سیخ کباب به تعداد مناسب استفاده نموده و بادمجان ها را پس از شستن، از دو طرف یعنی ابتدا و پایان به سیخ بکشید. توجه داشته باشید که در این روش نیازی به پوست کندن بادمجان ها ندارید.

حالا بادمجان ها را روی حرارت مستقیم آتش کباب کنید تا کاملا مغزپخت شوند، اما توجه داشته باشید که حرارت خیلی زیاد نباشد تا باعث سوختن بادمجان ها نگردد. زیرا در این صورت بادمجان های شما کمی تلخ و گس خواهند شد.

پس از کباب کردن بادمجان ها، آن ها را به مدت 10 تا 15 دقیقه در یک ظرف در بسته قرار بدهید تا بخار نمایند. در این صورت، پوست بادمجان ها راحت تر از گوشت جدا خواهد شد.

مرحله دوم: ساطوری کردن و تفت دادن بادمجان ها

پس از اینکه پوست بادمجان های کبابی را از گوشت جدا کردید، نوبت به ساطوری کردن گوشت بادمجان ها می رسد. پس بادمجان ها را به روی تخته برش خود منتقل نموده و با چاقو به صورت کاملا ریز و به اصطلاح ساطوری خرد کنید.

سپس ماهیتابه را روی حرارت میانه گاز قرار داده و در آن کمی روغن بریزید. پس از اینکه روغن گرم شد، سیرها را رنده نموده و به ماهیتابه اضافه کنید. صبر کنید تا عطر سیر بلند شده و فضا را پر کند، بعد بادمجان ها را به ماهیتابه منتقل نموده و به مدت چند دقیقه تفت بدهید.

مرحله سوم: اضافه کردن ادویه ها و رب گوجه

در آخرین مرحله از طرز تهیه میرزا قاسمی با رب گوجه، پس از اینکه بادمجان ها تفت خوردند و کمی سرخ شدند، ادویه ها شامل نمک، فلفل سیاه و زردچوبه را به بادمجان ها اضافه کنید تا خوب طعم دار شوند.

سپس در مرکز ماهیتابه یک فضای خالی ایجاد نموده و رب گوجه فرنگی را به ماهیتابه اضافه کنید. صبر کنید تا رب به مدت یکی دو دقیقه جداگانه تفت بخورد، سپس آن را با بادمجان ها ترکیب کنید. با این کار، طعم خامی رب گرفته شده و رب گوجه فرنگی شما زودتر رنگ باز می نماید.

توجه داشته باشید که برای اینکه میرزا قاسمی شما خوش طعم تر گردد، می توانید از رب گوجه فرنگی خانگی که قبلا در خبرنگاران به شما آموزش داده بودیم، به جای رب گوجه فرنگی بازاری و آماده بهره ببرید.

پس از تفت خوردن و رنگ باز کردن رب، نصف استکان آب جوشیده به مواد اضافه نموده و در قابلمه را بگذارید. اجازه بدهید تا میرزا قاسمی شما به خوبی جا بیفتد.

مرحله چهارم: اضافه کردن تخم مرغ ها و سرو کردن میرزا قاسمی

پس از اینکه آب موجود در ماهیتابه کشیده شده و میرزا قاسمی شما به روغن افتاد، غذا آماده است.

در این مرحله نوبت به اضافه کردن تخم مرغ ها می رسد. شما می توانید به سلیقه خودتان تخم مرغ را به دو روش به میرزا قاسمی اضافه کنید: در روش اول، تخم مرغ ها پس از اضافه شدن به ماهیتابه، با مواد مخلوط می شوند.

روش دوم بیشتر حالت تزیینی دارد و به این صورت است که پس از شکستن تخم مرغ ها در ماهیتابه باید بدون هم زدن آن ها در ماهیتابه را بگذارید و اجازه بدهید تا تخم مرغ ها بپزند. این روش برای سرو میرزا قاسمی به صورت مجلسی و برای مهمان مناسب تر است.

در نهایت، میرزا قاسمی خود را به ظرف مخصوص سرو منتقل نموده و در کنار نان یا برنج، خصوصا نان سنگک، سرو کنید.

نکات تکمیلی تهیه میرزا قاسمی با رب گوجه

در این مطلب با روش درست کردن میرزا قاسمی با بادمجان کبابی و رب گوجه فرنگی آشنا شدیم. شما می توانید بنا به ذائقه خود یا مواد اولیه ای که در دسترس دارید، میرزا قاسمی را با رب گوجه فرنگی یا پوره گوجه تازه تهیه نموده و نوش جان کنید.

در ادامه، نکات تکمیلی برای درست کردن میرزا قاسمی با رب گوجه را آنالیز می کنیم.

طرز تهیه میرزا قاسمی ساده

میرزا قاسمی ساده یا خانگی، همان ترکیب بادمجان، سیر و گوجه فرنگی یا رب گوجه به همراه تخم مرغ است که البته تخم مرغ را می توانید از مواد اولیه این غذا حذف کنید. این مواد اولیه بسیار ساده، مقرون به صرفه و در دسترس هستند و تقریبا در هر خانه ای پیدا می شوند. از این نظر، میرزا قاسمی به عنوان یکی از خوراک های فوری و سه سوته برای وعده شام محسوب می گردد.

بعلاوه اگر در پی تنوع هستید، می توانید انواع دیگر این غذا مثل میرزا قاسمی با کشک یا میرزا قاسمی با گردو را امتحان کنید که هر دوی این خوراک ها هم به عنوان پیش غذا و هم وعده غذای اصلی بسیار لذیذ و خوش طعم هستند.

طرز تهیه میرزا قاسمی با بادمجان سرخ شده

ما در این مطلب طرز تهیه میرزا قاسمی با بادمجان کبابی را آموزش داده و اشاره کردیم که این روش، به دستور تهیه میرزا قاسمی اصیل مردم شمالی نزدیک تر است. بعلاوه کباب شدن بادمجان روی حرارت مستقیم، طعم دودی ملایمی به بادمجان داده و باعث خوش طعم تر شدن غذای شما می گردد.

با این حال، خوراک میرزا قاسمی با بادمجان سرخ شده هم قابل تهیه است. در واقع این روش برای سرو میرزا قاسمی برای مجالس و مهمانی ها مناسب تر است، زیرا خوراک شما روغن بیشتری می اندازد. برای این کار کافی است ابتدا بادمجان ها را پوست کنده و سپس تلخی آن ها را با نمک بگیرید. سپس بادمجان ها را در روغن سرخ نموده و بقیه مراحل آماده کردن این غذا را طبخ دستور بالا دنبال کنید.

طرز تهیه میرزا قاسمی با پیاز

پیاز هم از جمله مواد اولیه ای است که می تواند خوراک شما را لذیذتر نموده و طعم آن را متفاوت کند. برای درست کردن میرزا قاسمی با پیاز، باید یک عدد پیاز میانه را به صورت خلالی خرد نموده و در روغن سرخ کنید تا ترد و طلایی گردد. سپس پیازها را به بادمجان های کبابی و سیر رنده شده اضافه نموده و بقیه مراحل درست کردن غذا را دنبال کنید.

بعلاوه می توانید به جای اضافه کردن پیاز به مواد داخل میرزا قاسمی، از آن برای تزیین میرزا قاسمی خود بهره ببرید.

میرزا قاسمی و کشک بادمجان چه فرقی با هم دارند؟

در حالی که کشک بادمجان و میرزا قاسمی هر دو از بادمجان به عنوان ماده اولیه اصلی درست می شوند، با این حال در طعم و حتی ظاهر، کاملا با هم تفاوت دارند. برای درست کردن میرزا قاسمی، همان طور که در مطلب بالا شرح دادیم، بادمجان ها را روی شعله مستقیم یا زغال می سوزانند تا یک طعم دودی خاص پیدا کند. سپس آن را با گوجه فرنگی تازه، رب گوجه فرنگی و تخم مرغ می پزند. نتیجه این دستور، یک غذا با طعم نسبتا دودی، گوجه ای و قرمز رنگ است.

این در حالی است که کشک بادمجان ساده از ترکیب بادمجان کبابی یا سرخ شده به همراه پیاز کاراملی شده، نعنا خشک و کشک تهیه می گردد و طعم آن غلیظ تر، لبنی تر و معطرتر است.

منبع: کتاب کاله
انتشار: 8 آذر 1404 بروزرسانی: 8 آذر 1404 گردآورنده: wonder-hanger.ir شناسه مطلب: 2432

به "طرز تهیه میرزا قاسمی با رب گوجه فرنگی؛ ساده و لذیذ" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه میرزا قاسمی با رب گوجه فرنگی؛ ساده و لذیذ"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید