گیاه مارچوبه و یک جهان خاصیت

به گزارش واندر هنگر، مارچوبه به علت دارا بودن ترکیباتی مانند فولات و ویتامین های گروه B می تواند از ابتلا به بیماری های قلبی عروقی پیشگیری کند زیرا می تواند مقدار هموسیستئین خون را کنترل کند. افزودن این سبزی به غذا یعنی جذب بیشتر ویتامین E.

گیاه مارچوبه و یک جهان خاصیت

تاریخچه مارچوبه

مارچوبه از زمان های قدیم مورد استفاده بشر بوده است. در اهرام ثلاثه مصر نقاشی هایی وجود دارد که در آن ها این گیاه دیده شده. رشد این گیاه بیشتر در منطقه ها اروپایی و آفریقای شمالی است. از سال 2007 میلادی کشور پرو بزرگترین صادر نماینده مارچوبه در جهان بشمار می رود، بعد از این کشور، کشورهای چین و مکزیک صادرات قویی در زمینه گیاه مارچوبه دارند.

مارچوبه یکی از سبزی هایی است که در تمام جهان در فصل بهار برداشت می شود. البته زمان برداشت آن در منطقه ها آب و هوایی مختلف، فرق دارد. در برخی از منطقه ها جهان در ماه فوریه معادل با بهمن و در برخی نقاط دیگر در جولای معادل با تیرماه برداشت می شود؛ اما اوج برداشت آن در بیشتر نقاط جهان، در فصول فروردین و اردیبهشت ماه می باشد.1

ترکیبات مهم

ریشه مارچوبه حاوی اینولین و حداقل هشت فروکتوراولیگوساکارید است. ترکیبات دیگر آن بتاسیتوسترول و استروئید گلوکزیدها هستند. دانه های مارچوبه حاوی مقادیر زیادی پلی ساکاریدهای حاوی گلوکز، مانوز و گالاکتوز است. تحقیقات دیگر نشان داده اند. برخی از گونه های مارچوبه ضد ویروس هستند.

ساقه مارچوبه مانند سبزیجات خوراکی قابل مصرف است و دانه، ریشه و عصاره آن دارای خواص درمانی به خصوص ادرارآور است. دانه مارچوبه در ساخت داروهای مدر، ملین، درمان نماینده التهابات عصبی، روماتیسم، تسکین درد دندان، تحریک رشد مو و بالاخره داروها درمان سرطان مصرف می شود.

دانه مارچوبه بعلاوه جایگزینی برای قهوه است. در طب چینی نیز دانه مارچوبه برای درمان بیماری های انگلی به کار می رود و گفته شده عصاره آن در جلوگیری از بارداری موثر است.

در فرآورده های خانگی از ساقه و عصاره مارچوبه برای درمان زخم های آکنه و پاک کردن صورت استفاده جلدی می شود. قسمت مورد استفاده دارویی آن قاعده ساقه و ریزوم آن است. ریزوم ها فلس مانند، دارای ریشه های فراوان، بدون بو و مزه و به رنگ خاکستری هستند.2

خواص مارچوبه

خوردن مارچوبه اگرچه باعث ایجاد بو در ادرار می شود اما زمانی که وارد بدن شود مزایای زیادی برای آن خواهد داشت. این گیاه سبز حاوی ویتامین ها و مواد معدنی مختلفی همانند ویتامین A ، C ، E ، K و B6 و نیز فولات، آهن، مس ، کلسیم، پروتئین و فیبر است.

به خاطر وجود این مواد، مارچوبه مزایای زیادی برای سلامتی شما دارد که باید آن را مصرف کنید. شما می توانید این گیاه را به صورت گریل، پخته شده و آب پز در کنار غذاهای دیگر مصرف کنید.

مارچوبه می تواند به کاهش وزن یاری کند
این گیاه نه تنها چربی و کالری اندکی دارد (یک پیمانه از آن تنها 32 کالری دارد) بلکه حاوی فیبرهای محلول و نامحلول زیادی است و همین امر آن را به یک ماده عالی برای کاهش وزن تبدیل نموده است.

از آنجایی که بدن فیبر را آهسته تر از سایر مواد هضم می کند، زمانی که مواد حاوی فیبر مصرف می کنید حس سیری بیشتری خواهید داشت و خیلی دیر گرسنه می شوید.

فیبر به شما یاری می کند حس سیری داشته باشید و همین امر برای کاهش وزن بسیار مفید است. بعلاوه فیبر موجود در مارچوبه برای یبوست نیز عالی است و باعث پایین آوردن کلسترول خون می شود.

برای اینکه قدرت این گیاه را چند برابر کنید، می توانید آن را با تخم مرغ آب پز مصرف نمایید. ترکیب مارچوبه غنی از فیبر با پروتئین تخم مرغ باعث ایجاد حس سیری بیشتری می شود.

مصرف مارچوبه به دستگاه ادراری یاری می کند
مارچوبه حاوی سطح بالایی از آمینو اسید آسپاراژین است و همین موضوع باعث می شود یک ادرار آور طبیعی باشد. به عبارت دیگر مصرف مارچوبه به شما یاری می کند مایعات اضافی را از بدن دفع کنید و از ایجاد عفونت های مجاری ادرار جلوگیری خواهد نمود.

زمانی که زنان به اندازه کافی دفع ادرار ندارند می توانند از این ماده استفاده نمایند.

مارچوبه سرشار از آنتی اکسیدان است
مارچوبه(به خصوص قسمت های بنفش رنگ آن) سرشار از آنتوسیانین است که به میوه ها و سبزیجات رنگ قرمز مایل به بنفش می دهد و دارای خاصیت آنتی اکسیدانی قوی است که می تواند به بدن شما در مبارزه با رادیکال های آزاد یاری کند.

زمانی که مارچوبه را برای خوردن آماده می کنید، سعی کنید زیاد آن را نپزید. اگرچه پختن سبزیجات باعث فعال شدن مواد ضروری آن می شود اما پخت طولانی مدت ممکن است مواد مغذی را از بین ببرد.

مارچوبه حاوی ویتامین E است
مارچوبه منبع غنی از ویتامین E است که یک آنتی اکسیدان قوی و مهم محسوب می شود. این ویتامین به تقویت سیستم ایمنی بدن یاری می کند و بدن را از تاثیرات مضر رادیکال های آزاد محافظت می کند.

برای اینکه بتوانید از مزایای مارچوبه به صورت کامل بهره مند شوید، آن را با اندازه کمی از روغن زیتون تفت دهید. بدن ویتامین E را به همراه چربی جذب می کند. زمانی که مارچوبه به همراه روغن زیتون پخته شود اسیدهای چرب سالم به همراه ویتامین E وارد بدن خواهد شد.

مارچوبه یک گیاه ضد نفخ
زمانی که صحبت از نفخ و روش های درمان آن به میان می آید، مارچوبه انتخاب خوبی است. این گیاه به تقویت کلی سیستم گوارشی بدن یاری می کند. به خاطر وجود کربوهیدرات هایی که هضم نمی شوند و به تعادل باکتری های خوب یاری می نمایند، مارچوبه می تواند نفخ معده را کاهش دهد. از آنجایی که این گیاه ادرارآور طبیعی است می تواند به دفع مایعات اضافی از بدن یاری کند.
گیاه مارچوبه یک منبع عالی از اسید فولیک
خوردن 4 برگ از مارچوبه می تواند 22 درصد از احتیاج روزانه شما به اسید فولیک را تامین کند. اسید فولیک برای زنانی که قصد بارداری دارند بسیار لازم است. مطالعات صورت گرفته نشان می دهد که مکمل های اسید فولیک خطر زایمان زودرس را تا 50 درصد کاهش می دهد.
مارچوبه سرشار از ویتامین K است
مارچوبه به همراه سایر سبزیجات با برگ سبز، منبع خوبی از ویتامین K است. این ویتامین برای انعقاد خون و سلامت استخوان ها لازم است. زمانی که صحبت از سلامت استخوان به میان می آید افراد تنها کلسیم را در نظر می گیرند در حالیکه ویتامین K نیز بسیار مهم است. این ویتامین به جذب کلسیم یاری می کند.
مارچوبه حال شما را خوب می کند
این گیاه سرشار از فولات است. فولات یک ویتامین B است که می تواند حال روحی شما را بهبود ببخشد. محققان ارتباطی بین سطح پایین فولات و افرادی که از افسردگی رنج می برند پیدا نموده اند. مارچوبه حاوی سطح بالایی از تریپتوفان (یک آمینو اسید) است که می تواند حس و حال افراد را بهتر کند.3

نگهداری مارچوبه

برای نگهدری مارچوبه آن را در پارچه ای مرطوب بپیچید و در یک کیسه پلاستیکی قرار داده و در یخچال نگهداری کنید ، گرما و خشکی مارچوبه را از بین می برد ، نگهداری مارچوبه به این ترتیب علاوه بر حفظ ویتامین های موجود در آن به حفظ حالت تردی آن نیز یاری می کند.1

طرز استفاده از مارچوبه

مارچوبه دارای طعمی خوشمزه است و می تواند به صورت خام، کباب شده و یا برشته مصرف شود. مارچوبه می تواند به ترشی ها، سالاد ها و سوپ ها اضافه شود. جوانه های این گیاه به عنوان پیش غذا بسیار لذیذ هستند و به روش های مختلف در سراسر جهان آماده می شوند. مارچوبه احتیاج به پخت کمی دارد.1

پینوشتها

1.www.beytoote.com

2.www.seemorgh.com

3.www.majalesalamat.com

منبع: راسخون
انتشار: 23 آبان 1400 بروزرسانی: 23 آبان 1400 گردآورنده: wonder-hanger.ir شناسه مطلب: 1841

به "گیاه مارچوبه و یک جهان خاصیت" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "گیاه مارچوبه و یک جهان خاصیت"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید