غفلت گردشگران و چوپان ها، آتش جان مراتع

به گزارش واندر هنگر، مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان گفت: سهل انگاری گردشگران و چوپان ها، در مهار کامل آتش در اتراق های کوتاه مدت، عامل اصلی آتش سوزی مراتع استان است.

غفلت گردشگران و چوپان ها، آتش جان مراتع

با تورهای مالزی از توسعه یافته ترین کشور شرق آسیا دیدن کنید. با ما به کوالالامپور ، پنانگ و لنکاوی سفر کنید و از سفری دل انگیز لذت ببرید.

به گزارش خبرنگاران آنلاین به نقل از ایرنا، علینقی حیدریان اضافه نمود: 22 مورد آتش سوزی در استان سمنان از فروردین سال جاری تا خاتمه دی رخ داد و 55 هکتار عرصه های مرتعی دچار حریق شد.

وی افزود:در 10 ماهه سال جاری 9 مورد آتش سوزی در شهرستان مهدیشهر با وسعت 31 هکتار، 9 مورد آتش سوزی در شاهرود با وسعت 7. 8 هکتار، 3مورد در دامغان با 753 متر و یک مورد در سرخه در وسعت 11 هکتار رخ داد.

حیدریان اعلام کرد: بیشترین آمار آتش سوزی در عرصه های مرتعی استان سمنان مربوط به شهرستان مهدیشهر است که عامل انسانی و سهل انگاری علت اصلی وقوع آن بود.

وی با بیان این که چوپان و گردشگران با سهل انگاری در خاموش کردن آتش دو عامل اصلی وقوع آتش سوزی در عرصه های مرتعی استان سمنان هستند، ادامه داد: آتش سوزی در عرصه های مرتعی استان فقط به دلیل عامل انسانی اتفاق افتاده و رعد و برق به عنوان عامل آتش سوزی گزارش نشده است.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان اظهار کرد: آتش سوزی در عرصه های مرتعی استان سمنان گسترده نبود و مراتع دچار حریق قابل احیا است.

وی گفت: سوختن جنگل خسارت سنگینی را به منابع طبیعی وارد می نماید، چرا که سال ها زمان ضروری است تا یک درخت تنومند شکل بگیرد، در آتش سوزی های 10 ماهه سال جاری هیچ بخشی از جنگل های استان در آتش نسوخت.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان اظهار کرد: جهت دسترسی به مناطق جنگلی به دلیل قرارگیری در جهت کوهستانی سخت است و تجهیزات استان باید برای مقابله با آتش سوزی احتمالی تقویت گردد.

از 9. 7 میلیون هکتار وسعت استان سمنان، 55 درصد را نواحی بیابانی و خشک، 38. 5 درصد را مراتع، 2 درصد را اراضی کشاورزی و 3. 6 درصد را هم جنگل تشکیل می دهد.

از مجموع مناطق جنگلی در استان سمنان، 58 هزار هکتار جنگل های هیرکانی و پهن برگ شامل جنگل ابر و جنگل رودبارک، 150 هزار هکتار جنگل سوزنی برگ و 144 هزار هکتار جنگل کویری و بیابانی است.

25 هزار هکتار از عرصه های منابع طبیعی شهرستان مهدیشهر، به دلیل تراکم بالای پوشش گیاهی، فصل های تابستان و پاییز به لحاظ خطر آتش سوزی در شرایط فوق بحرانی قرار داشت که براساس آمار بیشترین آتش سوزی عرصه های مرتعی نیز به این شهرستان اختصاص داشت.

منبع: همشهری آنلاین
انتشار: 22 بهمن 1398 بروزرسانی: 7 مهر 1399 گردآورنده: wonder-hanger.ir شناسه مطلب: 659

به "غفلت گردشگران و چوپان ها، آتش جان مراتع" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "غفلت گردشگران و چوپان ها، آتش جان مراتع"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید