عدس پلو با کشمش و پیاز داغ بدون گوشت
به گزارش واندر هنگر، عدس پلو با کشمش و پیاز داغ یکی از است که اگر به خوردن گوشت علاقه ندارید یا رژیم غذایی گیاهخواری را دنبال می کنید، می توانید این به عنوان و یا تهیه و سرو کنید. در این مقاله از در ما طرز تهیه عدس پلو با کشمش و پیاز داغ و نکات پخت و خوشمزه شدن عدس پلو بدون گوشت را به شما آموزش خواهیم داد.

طرز تهیه عدس پلو با کشمش و پیاز داغ در یک نگاه
برای درست کردن عدس پلو ساده با کشمش، عدس و برنج را بخیسانید. عدس را به مدت 15 دقیقه با آب روی حرارت نیم پز کنید. برنج را با میزانی آب بجوشانید و آبکش کنید. در یک قابلمه مناسب، روغن بریزید و ته دیگ مورد علاقه تان را بگذارید و عدس نیم پز و برنج آبکش را به صورت لایه لایه، بریزید و عدس پلو را دم کنید.
در این فاصله کشمش ها را بخیسانید و آبکش و خشک کنید. پیازها را هم خلالی خرد کنید. در یک تابه، پیازها را با روغن سرخ کنید. کشمش ها را هم تفت دهید. بعد از پختن عدس پلو، روی آن را با کشمش و پیاز داغ، تزیین و با انواع سالاد یا ترشی سرو کنید.
برای مطالعه ادامه مراحل، جزییات و مواد لازم عدس پلو بدون گوشت با کشمش و پیاز داغ ادامه این مطلب را بخوانید.
مواد لازم برای تهیه عدس پلو بدون گوشت با کشمش
مواد اولیه | میزان مورد احتیاج |
برنج | 4 لیوان فرانسوی دسته دار |
عدس (ریز) | 2 لیوان فرانسوی دسته دار |
کشمش پلویی | 1 لیوان فرانسوی دسته دار |
پیاز (برای پیاز داغ) | 3 تا 4 عدد میانه |
کره یا روغن سرخ کردنی | به میزان کافی |
زردچوبه، نمک و دارچین | به میزان لازم |
نان یا سیب زمینی | برای ته دیگ عدس پلو با کشمش |
خرما و مغز گردو | برای تزیین عدس پلو با کشمش |
ماست و سالاد شیرازی | برای سرو عدس پلو دارچینی با کشمش |
مدت زمان آماده سازی و استراحت مواد اولیه: 2 ساعت
مدت زمان مورد احتیاج برای پخت عدس پلو با کشمش: 45 دقیقه
جشنواره زمستانه جایزه باران
در جشنواره جایزه باران ، با خرید هر 300 هزار تومان از کل فاکتور و خرید هر 100 هزار تومان از برندهای حامی جشنواره، 1 امتیاز کسب نموده و در قرعه کشی روزانه، یک دستگاه پژو 207 شرکت داده خواهید شد. این جشنواره از 1 دی ماه به مدت 3 ماه (30 اسفندماه) برگزار خواهد شد. قرعه کشی هر روز، بر اساس خرید روز قبل، انجام می گردد و لایو قرعه کشی، هر روز ساعت 17 از اینستاگرام (okcs.ir@) پخش خواهد شد.
برندهای حامی جشنواره:
دلستر، نوین زعفران، فامیلا، ساحل کنار، کلییر، لوکس، داو، پریل، پرسیل، شاوما، تاژ، هراز، شف هو، مای لیدی، رعنا، بهروز، مزمز، نستله، عقاب، نادی، دنت، رامک، باراکا، اوه.
مراحل طرز تهیه عدس پلو با کشمش و پیاز داغ
طرز تهیه عدس پلو بدون گوشت و با کشمش و پیاز داغ، یکی از ساده ترین روش های درست کردن این غذا مخصوصا برای گیاهخواران است. این پلوی مخلوط جزو راحت ترین گزینه ها برای شام و ناهار است. طرز تهیه عدس پلو دارچینی با پیاز داغ و کشمش مرحله به مرحله را به روش زیر دنبال کنید.
مرحله اول: مواد اولیه را آماده کنید
در ابتدا برای تهیه کشمش پلو با عدس به روش گیاهخواری، عدس ها را پاک کنید و بشویید. در یک کاسه عدس ها را بریزید و روی آنها، در حدی که عدس ها را بپوشاند، آب بریزید. برنج ها را هم پاک کنید و بشویید و با میزانی آب ولرم و 1 قاشق غذاخوری نمک، بسته به نوع برنج، به مدت 1 تا 3 ساعت بخیسانید.
در صورت تمایل می توانید انواع حبوبات مثل عدس، نمک و انواع برنج ایرانی و خارجی را به روش های خرید و اینترنتی از فروشگاه های بخرید.
مرحله دوم: عدس را نیم پز کنید
برای آغاز آشپزی، آبی که عدس ها را در آن خیسانده بودید، دور بریزید. در یک قابلمه میزانی آب بریزید و عدس ها را بریزید و روی حرارت بگذارید. بسته به نوع عدس ها، حدود 15 تا 20 دقیقه آنها را بپزید تا نیم پز شوند. سپس عدس ها را آبکش کنید تا آب قهوه ای آنها گرفته گردد.
مرحله سوم: برنج ها را بجوشانید
در این مرحله، یک قابلمه مناسب را تا 2/3 حجم آن، آب کنید و روی حرارت بگذارید. اجازه دهید آب آغاز به جوشیدن کند. سپس برنج ها را با میزانی روغن و کمی نمک، در آب بریزید و بجوشانید. بسته به نوع برنج، برنج ها حدود 7 تا 9 دقیقه احتیاج به جوشیدن دارند. بهتر است برنج ها را کمی زنده تر بردارید و آبکش کنید.
مرحله چهارم: عدس پلو را دم کنید
در یک قابلمه میزانی روغن بریزید و دلخواهتان (نان لواش یا سیب زمینی حلقه ای شده) بگذارید. یک لایه برنج روی ته دیگ بریزید و لایه بعد را عدس بریزید. دوباره یک لایه برنج و یک لایه عدس بریزید. لایه آخر را برنج بریزید. کمی دارچین روی عدس پلو بپاشید و درب قابلمه را بگذارید. شعله را روی حالت ملایم تنظیم کنید و اجازه دهید عدس پلو به مدت 45 دقیقه بپزد و دم بکشد.
برای خرید روغن سرخ کردنی، پودر دارچین و انواع نان، می توانید از فروشگاه های به روش های خرید حضوری و اینترنتی اقدام کنید.
مرحله پنجم: کشمش ها و پیازها را آماده کنید
در فاصله دم کشیدن عدس پلو بدون گوشت، کشمش ها را بشویید و در یک کاسه با میزانی آب بخیسانید تا گرد و خاک آنها پاک گردد. حدود 15 دقیقه آنها را خیس و آبکش کنید. برای خشک کردن کشمش ها، آنها را روی یک دستمال نخی تمیز پهن کنید و در مجاورت هوای آزاد بگذارید. پیازها را پوست بگیرید و به صورت خلالی نازک خرد کنید.
مرحله ششم: پیاز داغ درست کنید
در یک تابه میزانی روغن بریزید و روی حرارت بگذارید تا داغ گردد. سپس پیازهای خلالی شده را در روغن داغ بریزید و تفت دهید تا سبک و طلایی شوند. در آخر می توانید به پیاز داغ، کمی زردچوبه هم بزنید. پیازهای سرخ شده را از تابه خارج کنید. کشمش های خشک شده را در تابه بریزید و حدود 30 ثانیه، تفت دهید تا کمی سرخ شوند ولی سیاه و تلخ نشوند.
برای خرید کشمش و پیاز داغ آماده می توانید از فروشگاه های به روش های خرید حضوری و اینترنتی اقدام کنید.
مرحله هفتم: عدس پلو با کشمش و پیاز داغ را سرو کنید
در آخرین مرحله از طرز تهیه عدس پلو با پیاز داغ و کشمش، وقتی عدس پلو پخت، روی آن کمی روغن یا کره بریزید و هم بزنید تا عدس ها و برنج با هم ترکیب شوند. عدس پلو را در ظرف سرو بریزید و روی آن را با پیاز داغ و کشمش تزیین کنید.
می توانید چند عدد خرما را هم هسته بگیرید و به همراه مغز گردو، به عنوان دورچین عدس پلو با کشمش بهره ببرید. عدس پلو با کشمش و پیازداغ را می توانید با انواع سالاد به خصوص یا ماست () میل کنید.
انواع خرما، انواع کره حیوانی و گیاهی، ماست و مغز گردو را به روش های حضوری و اینترنتی از فروشگاه های می توانید بخرید.
بیشتر بخوانید:
نکات مهم در طرز تهیه عدس پلو با کشمش و پیاز داغ
- در طرز تهیه عدس پلو با کشمش و پیاز داغ، میزان عدس، کشمش و پیاز داغ را می توانید به سلیقه خود تغییر دهید و کم و زیاد کنید.
- کشمش و پیاز داغ را می توانید در زمان سرو عدس پلو را به عنوان تزیین روی غذا بهره ببرید که ظاهر مجلسی و شیک تری داشته باشد. بعلاوه می توانید این مواد را همراه با عدس، بین عدس پلو بریزید و با هم دم کنید.
- عدس و کشمش را از قبل خیس کنید. بهتر است کشمش ها را زیاد نخیسانید تا له نشوند.
- عدس نباید کاملا بپزد و همین که نیم پز گردد، کافی است. در غیر این صورت، عدس در غذا له می گردد.
- برای اینکه رنگ عدس پلو بد رنگ و کدر نگردد، حتما عدس را آبکش کنید و بعد بین برنج بریزید.
- استفاده از دارچین در عدس پلو با کشمش، عطر و طعم فوق العاده ای به آن می دهد. می توانید از ادویه های معطر دلخواه دیگر هم در این غذا بهره ببرید.
- برای خوشرنگ تر شدن عدس پلو با کشمش، میزانی زعفران دم نموده در زمان دم کردن عدس پلو، روی برنج بریزید.
فوت و فن های خوشمزه شدن عدس پلو با کشمش و پیاز داغ
چرا عدس پلو شفته می گردد؟
علت له و شفته شدن عدس پلو استفاده از عدسی است که زیادی پخته و له شده است. بعلاوه برنج را در تهیه عدس پلو مثل انواع پلوی مخلوط باید کمی زنده تر آبکش کنید.
چرا عدس پلو با کشمش، بدرنگ می گردد؟
علت قهوه ای و بدرنگ شدن عدس پلو، استفاده از آب عدس در عدس پلو است. قبل از اضافه کردن عدس نیم پز به برنج، آبی که عدس را در آن نیم پز نموده اید، دور بریزید.
عدس پلو با عدس ریز یا عدس درشت درست کنیم؟
اگر می خواهید عدس پلو تبدیل به ساچه پلو سربازی نگردد، عدسی که در تهیه عدس پلو استفاده می گردد، باید عدس ریز یا عدس دیم باشد. عدس ریز، گوشت بیشتری دارد و باعث می گردد عدس پلویتان خوشمزه تر گردد.
منبع: افق کوروش