استانبولی با مرغ و سیب زمینی ، خوشمزه ترین دمی گوجه رستورانی
به گزارش واندر هنگر، استانبولی با مرغ یا دمی گوجه با مرغ یکی از است که همه دوستش دارند. شما به دلخواه می توانید انواع استامبولی پلو را به صورت دمپخت یا به صورت آبکشی برای و درست کنید. اگر شما هم از هواداران انواع، با این مقاله از در با ما همراه باشید تا طرز تهیه استانبولی با مرغ و سیب زمینی ساده به روش آبکشی را به شما آموزش دهیم.

طرز تهیه استانبولی با مرغ ساده در یک نگاه
برای تهیه استانبولی پلو با مرغ، کافی است برنج خیس خورده را بجوشانید و آبکشی کنید. سپس، پیاز را همراه زردچوبه تفت دهید و قطعات مرغ را به پیاز داغ اضافه کنید. میزانی رب گوجه، پوره گوجه فرنگی و ادویه های دلخواه را نیز به این ترکیب بیفزایید و تفت دهید.
حالا، یک لیوان آب جوش به مایه استانبولی با مرغ اضافه کنید و درب تابه را ببندید تا روی حرارت ملایم بپزد و جا افتاده گردد. سیب زمینی ها را هم به صورت نگینی خرد کنید و جداگانه تفت دهید تا طلایی شوند. در آخر، برنج آبکش شده را به صورت لایه لایه در قابلمه بریزید و لابه لای آن میزانی از مواد میانی استانبولی پلو و بعلاوه، سیب زمینی سرخ شده اضافه کنید. استانبولی پلو با مرغ را روی حرارت ملایم بگذارید تا دم بکشد.
برای مطالعه رسپی کامل و جزییات درست کردن استانبولی پلو با مرغ ادامه این مطلب را بخوانید.
مواد لازم برای تهیه استانبولی با مرغ ساده (برای 6 نفر)
مواد اولیه | میزان مورد احتیاج |
سینه مرغ (بدون پوست و استخوان) | 2 عدد میانه |
برنج | 4 لیوان فرانسوی دسته دار |
گوجه فرنگی | 6 عدد بزرگ |
سیب زمینی | 2 عدد بزرگ |
پیاز (برای پیاز داغ) | 2 عدد میانه |
رب گوجه فرنگی | 3 قاشق غذاخوری |
پودر سیر | 1 قاشق چای خوری |
ادویه کاری | 1 قاشق چای خوری |
زعفران (دم نموده غلیظ) | به میزان لازم |
نمک، فلفل سیاه و زردچوبه | به میزان لازم |
روغن | به میزان کافی |
ماست، سالاد و ترشی | برای سرو استانبولی پلو با مرغ |
مدت زمان لازم برای آماده سازی مواد اولیه: 30 دقیقه
مدت زمان لازم برای تهیه استانبولی با مرغ: 45 دقیقه
جشنواره زمستانه جایزه باران
در جشنواره جایزه باران ، با خرید هر 300 هزار تومان از کل فاکتور و خرید هر 100 هزار تومان از برندهای حامی جشنواره، 1 امتیاز کسب نموده و در قرعه کشی روزانه، یک دستگاه پژو 207 شرکت داده خواهید شد. این جشنواره از 1 دی ماه به مدت 3 ماه (30 اسفندماه) برگزار خواهد شد. قرعه کشی هر روز، بر اساس خرید روز قبل، انجام می گردد و لایو قرعه کشی، هر روز ساعت 17 از اینستاگرام (okcs.ir@) پخش خواهد شد.
برندهای حامی جشنواره:
دلستر، نوین زعفران، فامیلا، ساحل کنار، کلییر، لوکس، داو، پریل، پرسیل، شاوما، تاژ، هراز، شف هو، مای لیدی، رعنا، بهروز، مزمز، نستله، عقاب، نادی، دنت، رامک، باراکا، اوه.
مراحل طرز تهیه استانبولی با مرغ ساده
طرز تهیه استانبولی با مرغ هم به صورت دمی و هم به صورت آبکشی با مرغ ریش ریش یا با مرغ تکه ای قابل انجام است.
مرحله اول: برنج را بخیسانید
پیش از آغاز مراحل طرز تهیه استانبولی با مرغ ساده، برنج را به خوبی بشویید تا آب برنج زلال و پاکیزه گردد. سپس، برنج را همراه با میزانی آب و یک قاشق غذاخوری نمک در ظرف مناسبی بریزید و بسته به نوع برنج برای 1 الی 2 ساعت بخیسانید. میزان آب باید به میزان ای باشد که یک بند انگشت بالاتر از سطح برنج قرار گیرد.
در صورت تمایل، برای خرید نمک و انواع برنج می توانید به روش های و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.
مرحله دوم: مواد اولیه استانبولی با مرغ را آماده کنید
حالا، پیازهای شسته شده و بدون پوست را به صورت نگینی ریز برش بزنید. سیب زمینی ها را هم بشویید و پس از پوست گرفتن به صورت نگینی خرد کنید و کنار بگذارید.
گوجه فرنگی ها را نیز به خوبی بشویید و پوست گوجه فرنگی ها را بگیرید. سپس، گوجه های بدون پوست را با یاری رنده، دستگاه غذاساز یا گوشتکوب برقی پوره کنید.
در ادامه، گوشت سینه مرغ را بشویید و در سبد بگذارید تا آب اضافی آن خارج گردد. سپس، گوشت سینه مرغ بدون پوست و استخوان را نیز به صورت نگینی برش بزنید و کنار بگذارید.
برای خرید انواع گوشت مانند گوشت مرغ می توانید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.
مرحله سوم: پیاز را تفت دهید
در این مرحله از طرز تهیه استانبولی با مرغ مجلسی، میزانی روغن را در تابه مناسبی بریزید و روی حرارت میانه بگذارید تا داغ گردد. سپس، پیازها را که قبلا به صورت نگینی خرد کردید به این تابه اضافه کنید و تفت دهید تا کاملا سبک و طلایی شوند.
پس از سبک شدن پیاز، میزانی زردچوبه را نیز در این تابه بریزید و هم بزنید تا همراه با پیاز تفت ببیند و طعم خامی زردچوبه رفع گردد.
برای خرید پیاز داغ آماده، روغن سرخ کردنی و انواع ادویه مانند زردچوبه می توانید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.
مرحله چهارم: گوشت مرغ را اضافه کنید
حالا، گوشت سینه مرغ را که قبلا به صورت نگینی خرد کردید در تابه حاوی پیاز داغ بریزید و با پیاز و زردچوبه تفت دهید. میزانی نمک، پودر سیر، فلفل سیاه و ادویه کاری هم به این ترکیب اضافه کنید. این مواد را به خوبی هم بزنید تا با یکدیگر مخلوط شوند و همگی در کنار هم تفت ببیند.
برای خرید انواع ادویه مانند پودر سیر، فلفل سیاه و ادویه کاری می توانید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.
مرحله پنجم: رب گوجه فرنگی را اضافه کنید
در این مرحله از طرز تهیه استانبولی با مرغ و گوجه، وقت آن است که مواد داخل تابه را کمی کنار بزنید و برای رب گوجه فرنگی جا باز کنید. حالا، رب گوجه را در فضای خالی تابه بریزید و تفت دهید تا طعم خامی رب رفع گردد و رب گوجه فرنگی رنگ باز کند.
برای خرید رب گوجه فرنگی می توانید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.
مرحله ششم: پوره گوجه فرنگی را هم در تابه بریزید
پس از تفت دادن رب گوجه، نوبت اضافه کردن پوره گوجه فرنگی است. بنابراین، پوره گوجه فرنگی را هم در تابه حاوی مایه استانبولی پلو با مرغ بریزید. محتویات این تابه را به خوبی هم بزنید تا همه مواد با یکدیگر ترکیب شوند و طعم بگیرند.
حرارت را ملایم نموده و یکی دو دقیقه صبر کنید تا آب پوره گوجه فرنگی کشیده شده و سس داخل تابه غلیظ گردد. سپس، یک لیوان آب جوش و میزانی زعفران دم نموده به این تابه اضافه کنید و درب تابه را ببندید تا محتویات آن پخته و جا افتاده شوند.
برای خرید زعفران می توانید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.
مرحله هفتم: سیب زمینی را سرخ کنید
در فاصله پختن و جا افتاده شدن مایه استانبولی و در این مرحله از طرز تهیه استانبولی با مرغ و سیب زمینی، میزانی روغن را در تابه دیگری بریزید و این تابه را روی حرارت میانه قرار دهید تا داغ گردد.
حالا، سیب زمینی هایی را که قبلا به صورت نگینی برش زدید به میزانی نمک آغشته کنید و در تابه حاوی روغن داغ بریزید تا سیب زمینی ها طلایی شوند. احتیاجی نیست سیب زمینی ها را زیادی برشته کنید. پس از سرخ شدن سیب زمینی، حرارت را خاموش کنید و سیب زمینی های طلایی را روی دستمال حوله ای بریزید تا روغن اضافی خودشان را از دست بدهند.
مرحله هشتم: برنج را بجوشانید
در فاصله سرخ شدن سیب زمینی، قابلمه مناسبی را تا نیمه پر از آب کنید و روی حرارت میانه بگذارید تا بجوشد. به میزان یک قاشق غذاخوری نمک و میزان کمی روغن نیز به این قابلمه اضافه کنید. پس از جوشیدن آب، وقت آن است که آب برنج خیس خورده را خالی کنید و خود برنج را در این قابلمه در حال جوش بریزید. بسته به نوع برنج، حدود 7 الی 12 دقیقه صبر کنید تا برنج آماده آبکشی گردد. برای این منظور، باید لایه خارجی برنج نرم گردد و مغز برنج سفت و دندان گیر باقی بماند.
مرحله نهم: برنج را آبکش کنید
پس از نیم پز شدن برنج، در این مرحله از طرز تهیه استانبولی با مرغ تکه ای، برنج نیم پز را در سبد بریزید تا آب اضافی آن خارج گردد. پیشنهاد می کنیم، برنج داخل سبد را زیر آب ولرم بگیرید و شستشو دهید تا نشاسته اضافی برنج هم شسته گردد.
مرحله دهم: استامبولی با مرغ را دم کنید
تا الان، احتمالا مایه استانبولی پلوی شما کاملا پخته و جا افتاده شده و روغن انداخته است. پس از آن که از پخت کامل مواد میانی استانبولی پلو مطمئن شدید، میزانی روغن را کف قابلمه مناسبی بریزید. این قابلمه را روی حرارت میانه بگذارید و کف قابلمه را با ته دیگ دلخواه خود بپوشانید.
سپس، یک لایه برنج آبکش شده را روی ته دیگ بریزید و میزانی مایه استانبولی و کمی سیب زمینی سرخ نموده را لایه لایه به آن اضافه کنید. این کار را تا زمانی ادامه بدهید که برنج، مایه استانبولی و سیب زمینی سرخ نموده تمام شوند. لایه آخر باید برنج باشد.
در ادامه، میزان بسیار کمی روغن و چند قطره آب جوش به این قابلمه اضافه کنید. درب قابلمه را با دم کنی بپوشانید و ببندید. پس از بخار کردن قابلمه، حرارت را ملایم نموده و حدود 45 دقیقه صبر کند تا استانبولی با مرغ خوشمزه شما دم بکشد.
مرحله آخر: استانبولی با مرغ را سرو کنید
پس از گذشت این مدت، حرارت را خاموش کنید و استانبولی پلو با مرغ را در ظرف سرو بریزید. در صورت تمایل، در هنگام سرو می توانید باز هم یکی دو قاشق زعفران دم نموده به این غذا اضافه کنید تا خوش آب و رنگ تر گردد. شما می توانید استانبولی با مرغ را همراه با ، ماست، سبزی خوردن و نوش جان کنید.
برای خرید ترشی های مختلف و ماست می توانید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.
بیشتر بخوانید:
نکات مهم در طرز تهیه استانبولی (دمی گوجه) با مرغ
- برای خوشمزه تر شدن استانبولی پلو با مرغ، می توانید میزانی پودر زیره، پودر گل محمدی، پودر زنجبیل و پودر دارچین هم به مایه میانی آن اضافه کنید.
- برای آن که استانبولی پلوی خوشمزه شما شفته نگردد، توصیه می کنیم برنج را کمی دان تر از حالت عادی یا به اصطلاح زنده بردارید.
- بسته به ذائقه و طبع، در مرحله دم کردن استانبولی پلو می توانید به میزان یک قاشق غذاخوری گلاب نیز به آن اضافه کنید.
- در صورت تمایل، می توانید گوجه فرنگی ها را به جای پوره کردن به صورت نگینی خرد کنید و با باقی مواد تفت دهید.
- در صورت تمایل، می توانید یکی دو عدد هویج را هم پوست بگیرید و به صورت نگینی خرد کنید. سپس، هویج خرد شده را جداگانه تفت دهید و همراه با سیب زمینی سرخ نموده و مواد میانی به صورت لایه لایه به قابلمه برنج اضافه کنید.
- در طرز تهیه استانبولی با مرغ ریش ریش، کافی است گوشت سینه یا ران مرغ را با پیاز و ادویه های مرسوم آبپز نموده و سپس، آن را ریش ریش کنید. مرغ ریش ریش شده را در تابه حاوی پیاز داغ، رب گوجه، پوره گوجه فرنگی و ادویه ها بریزید تا مایه استانبولی پلو آماده گردد. باقی مراحل را مطابق دستور بالا دنبال کنید.
- در طرز تهیه استانبولی با مرغ و زرشک، کافی است میزانی زرشک خیس خورده را همراه با شکر و زعفران دم نموده تفت دهید تا پفکی و خوشمزه گردد. سپس، زرشک تفت داده شده را در هنگام سرو روی استانبولی با مرغ بریزید.
- طرز تهیه استانبولی با مرغ و کشمش به این صورت است که علاوه بر مواد بالا باید میزانی کشمش پلویی را نیز بخیسانید و جداگانه با روغن یا کره تفت دهید. سپس، کشمش تفت داده شده را در هنگام سرو روی استانبولی پلو بریزید یا در موقع دم کردن، همراه با باقی مواد میانی لابه لای پلو اضافه کنید.
- در طرز تهیه استانبولی با مرغ و عدس، علاوه بر مواد بالا باید به میزان نصف لیوان عدس شسته شده را هم با میزانی نمک و ادویه بپزید. سپس، در هنگام دم کردن استانبولی با مرغ، عدس پخته شده را نیز همراه با باقی مواد میانی به صورت لایه لایه به برنج اضافه کنید.
- طرز تهیه استانبولی با مرغ و قارچ به این صورت است که چند عدد قارچ را نیز باید بشویید و به صورت نگینی برش بزنید. سپس، قطعات قارچ را نیز همراه با پیاز، مرغ و ادویه ها تفت دهید تا آب قارچ کشیده گردد. باقی مراحل را مطابق دستور بالا دنبال کنید.
- در طرز تهیه استانبولی با مرغ برای دو نفر، کافی است مواد بالا را نصف کنید.
- برای تهیه استانبولی با مرغ به روش دمپخت، کافی است مواد میانی استانبولی پلو و سیب زمینی سرخ نموده را آماده کنید. سپس، برنج شسته شده را همراه با میزان کمی نمک در قابلمه مناسبی بریزید و به ازای هر لیوان برنج، 2 لیوان آب به قابلمه اضافه کنید. برنج را روی حرارت بگذارید تا آب برنج تقریبا کشیده گردد و آب کمی باقی بماند. حالا، سیب زمینی تفت داده شده و مایه استانبولی با مرغ را به قابلمه برنج اضافه کنید. این مواد را هم بزنید تا به خوبی مخلوط شوند. سپس، درب قابلمه را بگذارید و حرارت را ملایم کنید تا دمی استانبولی با مرغ آماده گردد.
بیشتر بخوانید:
فوت و فن های خوشمزه شدن استانبولی با مرغ و سیب زمینی
ادویه مخصوص استانبولی پلو با مرغ چیست؟
برای خوشمزه تر شدن انواع استانبولی پلو با مرغ، بدون گوشت و سایر انواع گوشت پیشنهاد می کنیم از زردچوبه، پودر کاری، فلفل سیاه، پودر دارچین، پودر زنجبیل، پودر گل محمدی، پودر هل و کمی زیره بهره ببرید. طبیعتا بسته به طبع و ذائقه، شما می توانید بعضی از این ادویه ها را حذف کنید.
چکار کنیم استانبولی با مرغ خوش آب و رنگ تر گردد؟
پیشنهاد می کنیم حتما رب گوجه و پوره گوجه فرنگی را حسابی تفت دهید تا رنگ باز نمایند. مایه میانی استانبولی پلو را نیز به میزان ای بپزید که کاملا جا افتاده گردد و به روغن بیفتد. استفاده از زعفران دم نموده در هنگام سرو غذا نیز از دیگر ترفندهایی است که به خوش آب و رنگ تر شدن استانبولی با مرغ یاری می نماید.
منبع: افق کوروش