طرز تهیه دنده پلو ، خوشمزه ترین پلوی مجلسی با کمترین مواد
به گزارش واندر هنگر، در طرز تهیه دنده پلو کرمانشاهی یا دنده پلو کردی به گوشت دنده گوسفندی نیاز دارید. این غذای ته انداز یا ته چین دارای طعم بسیار لذیذی است و با برنج سرو می شود. دنده پلو ایلامی و دنده پلو شیرازی هم با دستور مشابه دنده پلو کردی طبخ می شوند. دستور طبخ این غذای گوشتی بیش از همه به درد زمان هایی می خورد که می خواهید با کمترین مواد اولیه یک چلو گوشت خوشمزه و متفاوت با دنده را سرو کنید. با ما در این مقاله از در همراه باشید تا طرز تهیه دنده پلو مجلسی به دو روش مختلف را به شما آموزش بدهیم.
مواد لازم برای تهیه دنده پلو کرمانشاهی (برای 4 نفر)
مواد اولیه | میزان مورد نیاز |
دنده گوسفند با استخوان | 500 گرم |
برنج | 3 لیوان فرانسوی دسته دار |
پیاز | 3 عدد میانه |
سیر | 2 حبه |
سرکه سفید | 1 قاشق غذاخوری |
زیره پلویی | 1 قاشق غذاخوری |
دارچین | 1 قاشق غذاخوری |
زعفران (دم کرده) | به میزان لازم |
نمک، فلفل سیاه و زردچوبه | به میزان لازم |
روغن حیوانی و روغن مایع | به میزان کافی |
مدت زمان لازم برای آماده سازی مواد اولیه: 3 ساعت
مدت زمان لازم برای پخت دنده پلو کرمانشاهی: 2 و نیم ساعت
مراحل طرز تهیه دنده پلو کردی (چلو گوشت با دنده)
در طرز تهیه دنده پلو مراقب میزان روغن افزوده باشید؛ چون گوشت دنده به میزان کافی چرب است و روغن می اندازد.
مرحله اول: ترکیب مورد نیاز برای خواباندن گوشت دنده را آماده کنید
در اولین مرحله از طرز تهیه دنده پلو باید پیازها را بشویید، پوست بگیرید و به صورت ریز رنده کنید. برای رنده یا پوره کردن پیاز می توانید از دستگاه غذاساز هم کمک بگیرید. سپس، پیازهای رنده شده را با دست فشار دهید تا آب پیاز گرفته شود. تفاله پیاز را در ظرف مناسبی بریزید و حبه های سیر را هم پس از رنده کردن به آن اضافه کنید.
حالا، میزان کمی روغن مایع، فلفل سیاه، سرکه سفید، زردچوبه و زعفران دم کرده را هم به کاسه حاوی سیر و پیاز رنده شده اضافه کنید. افزودن روغن به این مواد موجب می شود ادویه ها عطر و طعم خود را بهتر و سریع تر آزاد کنند و گوشت هم در نهایت، آبدارتر شود.
این ترکیب را خوب هم بزنید تا همه مواد کاملا با یکدیگر مخلوط شوند.
برای خرید روغن مایع، فلفل سیاه، سرکه سفید، زردچوبه و زعفران می توانید به صورت و اینترنتی از طریق فروشگاه های اقدام کنید.
مرحله دوم: دنده گوسفندی را مرینیت کنید
دنده گوسفندی را بشویید و با استفاده از حوله کاغذی کاملا خشک کنید. سپس، قطعات دنده گوسفندی را در ظرف حاوی پیاز، سیر، روغن و ادویه ها قرار دهید. تمام قسمت های دنده را به این ترکیب آغشته کنید. پیشنهاد می کنیم دستکش یک بار مصرف بپوشید و این کار را با دست انجام دهید.
به این ترتیب، می توانید مواد را به تمام زوایا و گوشه وکنار دنده گوسفندی بمالید و گوشت را کاملا مرینیت کنید. در ادامه، گوشت دنده را در همان ظرف بگذارید و روی آن را با سلفون بپوشانید. حالا، ظرف حاوی گوشت مزه دار شده را به مدت 3 ساعت در یخچال قرار دهید تا مزه ها به خورد هم بروند.
برای خرید گوشت گوسفندی می توانید به صورت حضوری و اینترنتی از طریق فروشگاه های اقدام کنید.
مرحله سوم: برنج را بخیسانید
در فاصله استراحت و مزه دار شدن گوشت دنده، برنج را بشویید و در قابلمه حاوی آب و نمک بریزید تا به مدت 1 الی 2 ساعت خیس بخورد. توجه داشته باشید، حجم آب قابلمه باید به میزان ای باشد که حداقل دو بند انگشت بالاتر از برنج قرار بگیرد.
برای خرید برنج و نمک می توانید به صورت حضوری و اینترنتی از طریق فروشگاه های اقدام کنید.
مرحله چهارم: گوشت دنده را بپزید
در این مرحله، دنده گوسفندی مرینیت شده باید به مدت یک ساعت بیرون از یخچال باشد. پس، یک ساعت پیش از آن که کار تفت دادن و پختن گوشت را شروع کنید، دنده ها را از یخچال بیرون آورده و در دمای محیط قرار دهید. سپس، میزانی روغن و کمی زردچوبه را در قابلمه مناسبی بریزید و روی حرارت میانه بگذارید.
گوشت دنده را هم به قابلمه اضافه کنید و کمی زعفران دم کرده را همراه با میزانی پودر زیره و پودر دارچین به آن اضافه کنید. دنده گوسفندی طعم دار شده را پشت و رو کنید و کاملا تفت بدهید تا رنگ هر دو طرف آن تغییر کند.
در ادامه، دنده ها را به شکلی در کف قابلمه قرار دهید که سمت چربی دار آن رو به پایین و قسمت گوشتی رو به بالا قرار گیرد. حالا، درب قابلمه را ببندید، حرارت را ملایم کنید و اجازه بدهید گوشت دنده بپزد.
برای خرید پودر زیره و پودر دارچین می توانید به صورت حضوری و اینترنتی از طریق فروشگاه های اقدام کنید.
مرحله پنجم: برنج را بجوشانید و آبکش کنید
در فاصله پختن گوشت دنده، یک قابلمه حاوی آب جوش و میزانی نمک را روی حرارت میانه بگذارید. آب برنج خیس خورده را خالی کنید و برنج را داخل قابلمه حاوی آب جوش و نمک بریزید. حدود 7 دقیقه صبر کنید تا برنج نیم پز شود (قسمت بیرونی دانه برنج نرم و مغز برنج سفت باشد). سپس، آن را آبکش کنید و منتظر بمانید تا آب اضافی برنج خارج شود.
مرحله ششم: دنده پلو را دم کنید
در این مرحله از طرز تهیه دنده پلو باید برنج آبکش شده و نیم ز را به قابلمه حاوی گوشت دنده در حال پخت اضافه کنید. دنده گوسفندی را کاملا با برنج بپوشانید. سپس، حرارت را زیاد کنید و به میزان یک سوم لیوان دسته دار فرانسوی آب جوش را همراه با میزانی روغن روی برنج بریزید.
درب قابلمه را ببندید و صبر کنید تا قابلمه بخار کند و درب قابلمه کاملا داغ شود. در ادامه، حرارت را ملایم کنید و حدود 1 و نیم تا 2 ساعت منتظر بمانید تا دنده پلو خوشمزه شما آماده شود.
مرحله آخر: دنده پلو را سرو کنید
برای سرو دنده پلو می توانید درست مثل ته چین گوشت یا ته چین مرغ عمل کنید و دیس مناسبی را روی دهانه قابلمه قرار دهید. سپس، با استفاده از دستگیره آشپزخانه به طور هم زمان دسته های قابلمه و دیس را بچسبید و قابلمه را برعکس کنید.
در صورت تمایل، حتی می توانید برنج را جدگانه در دیس بکشید و در نهایت، قطعات گوشت را هم از قابلمه خارج کنید و روی پلو بچینید. برای تزیین دنده پلو می توانید چند عدد گوجه فرنگی و فلفل دلمه ای را کباب و دورچین کنید. در صورت تمایل، می توانید میزانی روغن حیوانی کرمانشاهی یا کره را آب کنید و در نهایت، روی دنده پلو بریزید.
برای خرید کره و روغن حیوانی می توانید به صورت حضوری و اینترنتی از طریق فروشگاه های اقدام کنید.
بیشتر بخوانید:
طرز تهیه دنده لای پلو به روشی دیگر
روش دوم طرز تهیه دنده لا پلو هم درست مانند مراحل بالاست؛ با این تفاوت که دیگر نیازی نیست گوشت دنده را جداگانه بپزید. یعنی، به محض تفت دادن گوشت دنده و اضافه کردن زعفران، زیره و دارچین، برنج آبکش شده و نیم پز را باید روی گوشت بریزید.
سپس، مطابق دستور بالا، میزانی آب جوش و روغن هم به قابلمه اضافه کنید و درب قابلمه را ببندید. توجه داشته باشید، در ابتدا باید حرارت زیاد باشد تا قابلمه بخار کند و به میزان کافی داغ شود. در ادامه، حرارت را کم کرده و حدود 2 ساعت یا حتی بیشتر صبر کنید تا گوشت دنده همراه با بخار پلو بپزد و برشته شود.
نکات مهم در طرز تهیه دنده پلو
- در طرز تهیه دنده پلو مجلسی، می توانید 2 عدد برگ بو را هم به مواد مرینیت دنده اضافه کنید.
- در صورت تمایل، می توانید 300 گرم سبزی پلویی را هم به برنج در حال جوش اضافه کنید و سبزی پلو را روی گوشت دنده بریزید. برای خرید سبزی پلویی منجمد شده می توانید به صورت حضوری و اینترنتی از طریق فروشگاه های اقدام کنید.
- بسته به ذائقه، می توانید میزانی رب انار هم در مایه مرینیت گوشت بریزید. به این ترتیب، دنده پلوی شما با طعم رب انار لذیذتر خواهد شد. برای خرید رب انار می توانید به صورت حضوری و اینترنتی از طریق فروشگاه های اقدام کنید.
- در صورت تمایل، می توانید گوشت دنده و چلو را جداگانه بپزید و در کنار یکدیگر سرو کنید.
- در طرز تهیه چلو گوشت با دنده، میزان و نوع ادویه ها کاملا اختکمک است. بنابراین، به دلخواه می توانید میزان ادویه ها و خصوصا فلفل را کم و زیاد کرده و از دیگر ادویه های مورد علاقه تان هم استفاده کنید.
بیشتر بخوانید:
فوت و فن های خوشمزه شدن دنده پلو کرمانشاهی
روش نگهداری از دنده چلو چگونه است؟
گوشت دنده به محض سرد شدن سفت می شود و به اصطلاح از دهن می افتد. بنابراین، دنده پلو را بلافاصله پس از پختن باید سرو و نوش جان کنید. به جای مانده غذا را هم پس از خنک شدن در ظرف در پوشیده قرار دهید و در یخچال نگهداری کنید. این دستور کلی را درباره انواع غذا با دنده گوسفندی رعایت کنید.
اضافه کردن دارچین به دنده پلو الزامی است؟
خیر. در طرز تهیه دنده پلو کرمانشاهی شما می توانید بسته به ذائقه ادویه های دلخواه خود را جایگزین کنید.
چکار کنیم گوشت دنده ته انداز نسوزد و آبدار باقی بماند؟
گوشت دنده را باید از سمتی در کف قابلمه قرار دهید که چربی داشته باشد. در این صورت، چربی در طول پخت ذوب می شود و گوشت دنده آبدار و اندکی برشته باقی می ماند.
روش طبخ دنده پلوی ایلامی چگونه است؟
طرز تهیه دنده پلو ایلامی هم درست مانند دستور بالاست و هیچ تفاوتی با دنده پلوی کرمانشاهی ندارد.
روش درست کردن دنده پلو شیرازی چیست؟
طرز تهیه دنده پلو شیرازی هم عینا مانند دنده پلو ایلامی و کرمانشاهی است. پس، با خیال راحت دستور بالا را دنبال کنید.
محصولات مرتبط
سماق قرمز 80 گرمی سانتین
45,400 تومان 45,900 تومان 1% تخفیف
نمک تصفیه شده خوراکی یددار 600 گرمی گلها
34,700 تومان 35,050 تومان 1% تخفیف
زردچوبه 400 گرمی فامیلا
118,900 تومان 129,900 تومان 8% تخفیف
زعفران دو گرمی نوین زعفران
325,900 تومان 445,000 تومان 27% تخفیف
فلفل سیاه 75 گرمی گلستان
51,900 تومان 56,900 تومان 9% تخفیف
آبلیمو 1.5 لیتری مجید
65,900 تومان 69,800 تومان 6% تخفیف
سرکه سیب 500 گرمی شیشه وردا
87,900 تومان 93,650 تومان 6% تخفیف
رب گوجه فرنگی آسان بازشو 800 گرمی روژین
59,900 تومان 62,000 تومان 3% تخفیف
رب انار 280 گرمی مجید
53,900 تومان 64,000 تومان 16% تخفیف
برنج طارم معطر اعلاء 5 کیلویی ساحل کنار
499,500 تومان 685,000 تومان 27% تخفیف
برنج 10 کیلویی طبیعت
534,000 تومان 590,000 تومان 9% تخفیف
سیب زمینی نیمه آماده منجمد 10*10 750 گرمی پمینا
74,900 تومان 75,800 تومان 1% تخفیف
سبزی آش منجمد 400 گرم نوبر سبز
47,900 تومان 53,700 تومان 11% تخفیف
منبع: افق کوروش