خبرنگاران ظرفیت های پنهان هنرهای سنتی در کرمان نادیده گرفته می گردد
به گزارش واندر هنگر، کرمان - خبرنگاران - رئیس انجمن صنایع دستی استان کرمان گفت: هنرهای سنتی و دستی این استان از ظرفیت های پنهان و بالایی برخوردار است که تا به امروز آنطور که باید به اهمیت آن توجه لازم نشده است.
مهران رضا پور که در رشته های قلم زنی روی مس، نگارگری و تذهیب استاد است روز یکشنبه در حاشیه برگزاری نمایشگاه هنرهای سنتی کرمان به خبرنگار خبرنگاران گفت: هنرهای سنتی در فرهنگ ما ریشه دارد و مردم راحت با آن ارتباط می گیرند و لذت می برند زیرا یک هنر وارداتی نیست و متعلق به خودمان است.
وی با بیان اینکه مردم و مسئولان باید بیشتر متوجه اهمیت صنایع دستی و هنرهای سنتی باشند، اذعان کرد: صرفا از دیدگاه هنری به آن نگاه نکنند زیرا جنبه اقتصادی این قضیه بسیار اهمیت دارد، این حوزه گردش اقتصادی زیادی می تواند داشته باشد و برای بسیاری می تواند کار آفرینی کند، یعنی کار فرهنگی در کنار اشتغالزایی را به ارمغان می آورد.
رضا پورتاکید کرد: اگر تا به امروز در کرمان اتفاقی در حوزه صنایع دستی صورت نگرفته است به این دلیل است که این هنر نادیده گرفته شده، اگر آن فرهنگ ایجاد گردد که به ظرفیت های پنهان صنایع دستی اهمیت دهند، ما شاهد تحولی در سطح جامعه خواهیم بود، زیرا فرهنگ ماست و می توانیم از این طریق با کل جهان در ارتباط باشیم و روی آن تاثیر گذاریم.
وی توضیح داد: یک تحقیق ساده انجام دهند و ببینند چند درصد افرادی که به اصفهان می فرایند برای فضای هنری حاکم در اصفهان به آنجا می فرایند و یا اینکه چند درصد جهانگرد ها و جهانگرد ها برای دیدن پاساژ ها به کرمان می آیند؛ جهانگردان اینجا می آیند تا آثار تاریخی و هر چه مربوط به گذشته فرهنگی و تاریخی باشد را بینند.
به گفته رضاپور، وقتی چنین پتانسیلی در کرمان وجود دارد قاعدتا هرکسی که دلسوز این شهر هست باید قدمی بردارد و اگر دلسوز نیست هرچه بگوییم فایده ندارد.
وی افزود: این رویداد اولین فعالیت انجمن صنایع دستی استان کرمان است و هدف از برگزاری آن آشنا کردن مردم با هنرهای سنتی استان خودمان است تا متوجه شوند دیار کریمان چه پتانسیل و چه هنرمند هایی دارد.
وی افزود: هدف دیگر ما ارتباط با هنرمندان است تا ما آنها را بشناسیم و بدانیم چه هنرمندانی در استان وجود دارند و به لحاظ هنری بر کیفیت کارشان تاثیر بگذاریم و در نهایت هم فراهم ساختن زمینه فروش اثر و بحث گردش اقتصادی و اقتصاد هنر را هموار سازیم.
این مسئول توضیح داد: بخش های مختلف نمایشگاه شامل: بخش فلز، بخش زیورآلات، قلم زنی، میناکاری، فیروزه کوبی، بخش چوب، معرق، منبت و احجام چوبی، بخش نگارگری، تهذیب گل و مرغ و نقوش هندسی، بخش رو دوزی های سنتی مثل پته، سرمه، سوزن دوزی و در نهایت بخش لباس های سنتی که مورد استقبال خانم ها نهاده شد.
رضا پور با بیان اینکه در این نمایشگاه بحث فروش نداریم گفت: ترسمان از این بود که اگر بحث فروش را راه بیاندازیم جهت نمایشگاه عوض می گردد اما اگر کسی علاقمند هست اسم هنرمند در کنار اثر هست و می تواند ارتباط برقرار کند.
به گفته وی، خوشبختانه با وجود کرونا استقبال خوب است و بعضی ها از روز اول نمایشگاه بارها سرزده اند، ما هم مسرور می شویم و انگیزه می گیریم.
انجمن صنایع دستی کرمان 15 مهر سال جاری تشکیل شد که یکی از انجمن های تابع اتاق بازرگانی استان است.
اولین رویداد هنرهای سنتی استان کرمان به همت انجمن صنایع دستی کرمان از 25 دیماه سال جاری شروع شده و تا 20 بهمن ماه در موزه هنرهای معاصر زنده یاد صنعتی شهر کرمان برای بازدید عموم دایر است.
منبع: ایرنا