واکنش غریب آبادی به تعرض جنگنده های آمریکایی به هواپیمای مسافربری ایرانی

به گزارش واندر هنگر، نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران نزد سازمان های بین المللی مستقر در وین در واکنش به تعرض جنگنده های آمریکایی به یک فروند هواپیمای مسافربری ایرانی بر فراز سوریه، از جامعه بین الملل خواست که آمریکا را وادار سازد که مانند یک کشور نرمال رفتار کند.

واکنش غریب آبادی به تعرض جنگنده های آمریکایی به هواپیمای مسافربری ایرانی

به گزارش گروه بین الملل خبرنگاران، کاظم غریب آبادی سفیر و نماینده دائم کشورمان نزد سازمان های بین المللی در وین روز جمعه در واکنش به تعرض جنگنده های آمریکایی به هواپیمای مسافربری ایرانی بر فراز سوریه، این اقدام آمریکایی ها را غیرقابل قبول خواند و از جامعه بین الملل خواست که در برابر چنین رفتارهای بایستد و آمریکا را مجبور کند که مانند یک کشور نرمال رفتار کند.

کاظم غریب آبادی طی یادداشتی در صفحه اینستاگرام خود در این خصوص نوشت:

اقدامات جنایتکارانه رژیم آمریکا در تهدید جان مردم عادی از طریق تروریسم اقتصادی گرفته تا تروریسم هوایی، تمامی ندارد. آیا وقت آن نرسیده تا جامعه بین المللی در قبال این اقدامات خلاف حقوق بین المللی آمریکا که صلح و امنیت بین المللی را نیز تهدید می کند، متحد بایستد و این کشور را وادارد تا مانند یک کشور نرمال رفتار کند. تهدید مردم عادی و بچه ها و زنان برای حصول به اهداف سیاسی، کثیف ترین نوع سیاست است که قطعا با شکست روبرو خواهد شد.

سخنگوی سازمان تروریستی سنتکام ضمن پذیرش این تعرض، هدف از نزدیک شدن جنگنده آمریکایی با هواپیمای مسافربری ایرانی را شناسایی ماهیت این هواپیما برای تامین امنیت پرسنل نیروهای اشغالگر ائتلاف در پایگاه التنف گفت. با وجود رادارها و امکانات پیشرفته نظارتی موجود، اعزام یک هواپیمای جنگنده برای شناسایی ماهیت تجاری یا نظامی هواپیما، بهیچ وجه قابل قبول نیست. برابر ماده سه کنوانسیون هوانوردی بین المللی غیرنظامی، هیچ هواپیمای دولتی (نظامی، گمرکی، پلیس) یک کشور عضو کنوانسیون نباید بدون اجازه قبلی کشور دیگر، بر فراز آن به پرواز درآمده یا در قلمرو آن فرود آید. از این منظر، پرواز و فرود جنگنده های آمریکایی در قلمرو سوریه که قطعا بدون موافقت این کشور است، برخلاف این بخش از تعهد بین المللی آمریکاست.

از سوی دیگر، بند الف ماده سه مکرر همین کنوانسیون تصریح می کند که در صورت رهگیری هواپیمای غیرنظامی، جان افراد داخل آن و همچنین ایمنی هواپیما نباید به مخاطره بیفتد. از فحوای بندهای ب و ج نیز کاملا تعیین است که در صورت نیاز به رهگیری، این اقدام توسط کشور عضوی که هواپیمای غیر نظامی در قلمرو آن در حال پرواز است، صورت می گیرد. مجددا، از این منظر، رهگیری هواپیمای مسافربری ماهان در قلمرو یک کشور عضو دیگر کنوانسیون توسط آمریکا، مغایر با تعهدات این کشور می باشد.

اقدام آمریکا واجد مسوولیت بین المللی این رژیم بوده و با توجه به اقدام تروریستی آمریکا در سال 1367 در سرنگونی هواپیمای مسافربری ایران ایر که منجر به شهادت 2 انسان بی گناه و غیرنظامی گشت، باید در وهله اول مورد پیگیری جدی حقوقی از طریق شورای ایکائو و در صورت نیاز دیوان بین المللی دادگستری و پیگیری سیاسی از طریق ساختارهای سازمان ملل قرار گیرد. همچنین، توصیه می کنم قوه قضائیه نیز شعبه خاصی را برای رسیدگی به شکایات مسافران این هواپیما که دچار خسارات فیزیکی، روحی و روانی شدند، اختصاص دهد. طبیعتا، اتخاذ هرگونه تصمیم و اقدام متناسب با این شرایط، در هر مرحله ای، نیز حق جمهوری اسلامی ایران است.

.

منبع: خبرگزاری تسنیم
انتشار: 25 شهریور 1399 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: wonder-hanger.ir شناسه مطلب: 1112

به "واکنش غریب آبادی به تعرض جنگنده های آمریکایی به هواپیمای مسافربری ایرانی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "واکنش غریب آبادی به تعرض جنگنده های آمریکایی به هواپیمای مسافربری ایرانی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید