لطفا کمی هماهنگ تر
به گزارش واندر هنگر، لیگ بیستم به تدریج به نیم فصل نخست نزدیک می شود و یکی از مهم ترین نکاتی که در رابطه با این لیگ می توان گفت این است که هیچ تیمی شبیه صدرنشین نیست. این را حداقل می توان از فاصله امتیاز واقعی یک تیم با حداکثر میزانی که می توانست به دست بیاورد متوجه شد.
به گزارش خبرنگاران ، روزنامه خبرنگاران نوشت: به عنوان مثال استقلال یا صنعت نفت حداقل 14 امتیاز کمتر از حداکثر امتیاز ممکن به دست آورده اند. وقتی اختلاف بین تعداد بازی و امتیازهای کسب شده تا این اندازه باشد، بهتر می توان گفت که هیچ تیمی شبیه صدرنشین نیست.
اما با تمام این اوصاف استقلال می خواهد صدرنشین باشد و بعد از چند فصل به رویای قهرمانی برسد. محمود فکری با تمام انتقاداتی که نسبت به او می شود تا اینجای فصل پیروز شده آبی ها را در حد یک مدعی اصلی نگه دارد و حتی به صدر ببرد. هر چند لغزش بین صدر و رده دوم برای استقلال رقم خورده است اما اگر برخی از ضعف های آبی پوشان از بین برود فکری می تواند تیمش را صدرنشین مقتدر لیگ کند؛ در غیر این صورت این تیم حتی ممکن است به رده های پایین تر هم بیفتد. اما ضعف های اساسی استقلال چیست؟
پنیر سوئیسی؟
دفاع استقلال چنان ایرادات اساسی دارد که این سوال پیش می آید که این تیم با چنین شرایط خط دفاعی در حوالی صدر است.
بسیاری از کارشناسان فوتبال پس از دربی گفتند اگر پرسپولیس کمی هوشیارتر بود می توانست با توجه به ضعف شدید خط دفاعی استقلال و اشتباهات مکرر آنها، بازی را به سود خود به پایان ببرد. حالا واقعا به همان پنیر سوئیسی معروف در فوتبال رسیده ایم، جایی که حفره زیاد دارد.
خط دفاع استقلال جا می ماند و ناهماهنگی بین مدافعان این تیم موج می زند. ضریب پاس های اشتباه بین مرادمند و غلامی بسیار زیاد بود. البته نباید فراموش کرد که در همان دربی، مسعود ریگی یک بار توپ را از روی خط دروازه برگشت داد.
نکته بسیار پراهمیت دیگر این که استقلال در حالی به نیمه نخست لیگ بیستم نزدیک می شود که هنوز ترکیب خود را به درستی نشناخته است. محمود فکری در این رابطه هنوز به یک انسجام فکری ثابت و واحد نرسیده و نتیجه اش این است که تیم هر 120 دقیقه یک بار انگار با تحول ترکیبی روبه رو می شود. البته اگر نگاهی به فهرست بازیکنان استقلال بیندازیم، متوجه می شویم شاید فکری چاره ای جز تغییر مداوم ترکیب نداشته باشد. سرمربی آبی ها از لحاظ داشتن بازیکن، چندان انتخاب های فوق العاده ای ندارد اما به هر حال این موضوع که این تیم هنوز به ترکیب ثابت خود نرسیده یکی از ضعف های بزرگ تیم به شمار می رود.
فروپاشی یک زوج قدرتمند
استقلال فصل گذشته به زوج قائدی-دیاباته فخر می فروخت. قائدی و دیاباته در حال تبدیل شدن به بهترین زوج های خط حمله یک دهه اخیر بودند اما ناگهان همه چیز به هم ریخت. فصل بیستم برای قائدی و دیاباته خوب نبود و اوضاع به گونه ای پیش می رود که فکری و البته هواداران باید دلخوش به درخشش انفرادی هر یک از این بازیکنان باشد.
دیاباته و قائدی مثل قبل با یکدیگر هماهنگ نیستند که البته این عدم هماهنگی را باید در دیاباته جست وجو کرد. واضح به نظر می رسد او دیگر از انگیزه کافی برخوردار نیست. او هم طلب دارد و هم این که با محمود فکری کنار نمی آید. جسته و گریخته شنیده ایم که فکری با دیاباته اختلاف دارد؛ در واقع او بازیکنی نیست که به چشم فکری آمده باشد. دیاباته با درک این موضوع و این که احتمال دارد به طور دائمی به نیمکت بچسبد ناراحت است و حالا انگیزه های مضاعفی برای جدایی از استقلال دارد.
این دو مشکل باید رفع شود
صادق ورمزیار کارشناس فوتبال
استقلال از نظر فنی دارای مهره های کلیدی و خوبی است؛ از دروازه بگیرید تا خط حمله. روی هم رفته استقلال بازیکنان خوبی در اختیار دارد اما مسئله ای که وجود دارد این است که بین این بازیکنان، هماهنگی خوبی وجود ندارد. اگر هماهنگی بین خطوط مختلف استقلال بالاخره به وجود بیاید و از سویی دیگر یک ترکیب ثابت برای تیم در نظر گرفته شود تقریبا تمام مسائل استقلال حل می شود.
فکری باید تیم خود را بشناسد و نفرات ثابت را مشخص کند تا بهترین تیم لیگ را به همه معرفی کند. او باید سعی کند جابه جایی بازیکنان را کمتر کند و در بازی ها تیم را با یک ترکیب ثابت به میدان بفرستد. تیم که ترکیب ثابتی داشته باشد به هماهنگی خوبی هم می رسد.
رشید مظاهری در دروازه یکی از بهترین بازیکنان است و از سویی دیگر بازیکنان بدی در خط دفاعی نداریم. ما در خط دفاع هم دانشگر را داریم و هم مرادمند و البته سیاوش یزدانی.
البته قابل کتمان نیست که خط دفاع استقلال در دربی و حتی دیدار با آلومینیوم ضعف هایی داشت که البته این ضعف ها قابل ترمیم است. از سویی دفاع کلی تیم دچار ضعف است، یعنی از همان جلوی زمین هم باید دفاع را تقویت کنند که این اتفاق تا امروز به درستی نیفتاده است. این مشکل باید هر چه سریع تر رفع شود. برای چپ و راست هم نادری ، غفوری و موسوی هم بازیکنان خوبی تلقی می شوند و می توانند بهتر از این هم عمل کنند.
هافبک های استقلال هم از لحاظ فنی بازیکنان توانمندی هستند و مهاجمان تیم هم که قائدی، مطهری و دیاباته هستند نیازی به تعریف ندارند. همین الان مهدی قائدی یکی از بهترین بازیکنان لیگ است.
حالا با توجه به بازیکنانی خوبی که نام بردیم اگر هماهنگی بین خطوط به وجود بیاید آنگاه کمتر تیمی می تواند جلودار استقلال باشد. استقلال با رسیدن به این شرایط حرف های خیلی بیشتری برای زدن در لیگ بیستم خواهد داشت و تبدیل به تیم قدرتمندی می شود.
هیلدا حسینی خواه - گروه ورزش / روزنامه خبرنگاران
منبع: جام جم آنلاین