5 عادت غذایی سالم برای سلامت قلب
به گزارش واندر هنگر، با افزودن این 5 مورد از برترین عادت های غذایی سالم جلوی ابتلا به بیماری های قلبی را بگیرید.
خبرنگاران | بیماری قلبی - عروقی شایع ترین بیماری در میان مردم است و از عادت های غذایی روزانه نشات می گیرد. اگرچه سرطان یکی از خطرناک ترین بیماری هاست، نارسایی قلبی علت اصلی مرگِ نابهنگام افرادست.
به گزارش خبرنگاران ، برای پیشگیری از ابتلا به بیماری های قلبی-عروقی باید به عادت های روزانه ای روی آوریم که به سلامت قلب ما یاری نمایند. در این مطلب با 5 مورد از برترین عادت های غذایی برای داشتن قلب سالم آشنا خواهید شد.
1. ماهی
از آنجا که ماهی قلب را سالم نگه می دارد، پزشکان مصرف آن را دو بار در هفته توصیه می نمایند. پروتئین، اسید های چرب امگا 3، ویتامین و مواد معدنیِ موجود در ماهی برای سلامت ضروری است. البته این توصیه به آن معنا نیست که باید ماهی های غنی از جیوه مانند اره ماهی، کوسه، ماهی خال خالی شاهی را مصرف کنید. پزشکان توصیه می نمایند به جای مصرف این ماهی ها، ماهی های چرب مانند قزل آلا، ساردین، ماهی آزاد، ماهی تن و ساردین را مصرف کنید. این قبیل ماهی ها منابع بالقوه مواد معدنی و ویتامین های ضروری برای سبک زندگی سالم هستند.
2. منع چربی های اشباع شده و ترانس
چربی های اشباع شده و ترانس برای سلامت ضرر دارند. این قبیل چربی ها نه تنها عملکرد بدن را ضعیف می نمایند بلکه به قلب هم آسیب می رسانند. چربی های ترانس سبب التهاب و سفتی شریان ها می شوند و روی سطح کلسترول بدن اثر می گذارند؛ بنابراین باید از مصرف آن ها اجتناب کنید. مصرف بیش ازحد این 2 نوع چربی با بیماری قلبی مرتبط است؛ بنابراین مصرف غذا های حاویِ این 2 نوع روغن را کاهش دهید و مقداری میوه، سبزیجات و لوبیا را به رژیم غذایی تان اضافه کنید.
غذا های حاوی چربی اشباع شده: گوشت قرمز، مرغ با پوست، لبنیات پرچرب ...
غذا های حاوی چربی ترانس: محصولات نانواییِ حاوی مارگارین، انواع پای و شیرینی حاوی روغن های نیمه جامد دارای چربی ترانس، انواع کنسرو، فست فود ...
3. چربی های تک اشباع نشده
چربی ها انواع گوناگونی دارند، پس انتخاب چربیِ درست ضامنِ سبک زندگی سالم است. یکی از این چربی ها، چربی های تک اشباع نشده است. این قبیل چربی ها در روغن زیتون، آووکادو، روغن کانولا و روغن بادام زمینی وجود دارد. این چربی ها کلسترول را در سطح خوب نگه داشته و خطر نارسایی قلبی را کاهش می دهند. ترکیبات ضدالتهابیِ این چربی ها سبب کاهش التهاب شریان ها شده و بنابراین به سلامت قلب یاری می نماید.
4. غلات کامل و اصلاح شده
غلات کامل و اصلاح شده غنی از پروتئین، ویتامین ب و مواد معدنیِ ضروری برای سبک زندگی سالم هستند. این غلاتِ حاوی فیبر و مواد مغذی ضروری به حفظ سطوح انرژی و نگهداشتن متابولیسم در حالت خود یاری می نمایند. فیبر ها رویهم رفته سطح قند خون را کنترل می نمایند؛ بنابراین غلات کاملی از قبیل آرد گندم و نان را از رژیم غذایی تان حذف نکنید.
5. مصرف غذا های غنی از پتاسیم و منیزیم
پتاسیم و منیزیم دو ماده معدنی حیاتی برای حفظ سلامت قلب هستند. پتاسیم استرس شریان ها را کاهش می دهد، در نتیجه فشار خون را پایین می آورد، درحالیکه منیزیم مقاومت به انسولین را کاهش می دهد. هر دوی این دو ماده خطر ابتلا به بیماری قلبی را کاهش می دهند. منیزیم و پتاسیم در میوه ها، سبزیجات و غلات وجود دارند؛ بنابراین افزودن آنها به رژیم غذایی به حفظ سلامت قلب و سبک زندگی سالم یاری می نماید.
منبع: Medium
مترجم: زهرا ذوالقدر
منبع: فرادید