خواص میوه های تابستانی؛ از کاهش خطر سکته مغزی تا کند شدن روند پیری

به گزارش واندر هنگر، یک مشاور تغذیه و رژیم درمانی به بیان توضیحاتی در مورد خواص میوه های تابستانی پرداخت.

خواص میوه های تابستانی؛ از کاهش خطر سکته مغزی تا کند شدن روند پیری

مریم عمادی در تبادل نظر با اندازه در مورد خواص میوه های تابستانی گفت: در فصل تابستان به سبب گرمای هوا سیستم ایمنی بدن ضعیف می گردد، از این رو نباید از خوردن میوه ها غافل شد، اما متاسفانه عده ای از افراد به خوردن میوه عادت ندارند و از طرفی دیگر عده ای نیز فکر می نمایند بیشتر مواد تشکیل دهنده میوه آب است و کالری چندانی ندارد، بعضی نیز معتقدند مصرف زیاد میوه به سبب پرخاصیت بودن اشکالی ندارد و به همین علت در خوردن میوه ها زیاده روی می نمایند، در حالی که این چنین نیست و مصرف بیش از حد میوه ها می تواند با مشکلاتی همراه باشد از جمله اینکه معده افراد پر گردد و دیگر تمایلی به دریافت سایر مواد غذایی نداشته باشند یا اینکه میوه های خام نفاخ موجب ایجاد نفخ گردد و فرد را اذیت کند.

وی ضمن اشاره به اینکه نکته دیگری که در این مورد وجود دارد این است که بیشتر میوه های تابستانی ملین هستند و مصرف بیش از حد آن ها می تواند به ویژه برای بچه ها سبب اسهال گردد ادامه داد: بعلاوه مصرف زیاد میوه ها به سبب کالری بالای آن ها می تواند موجب افزایش وزن و چاقی گردد و برای مثال اگر یک واحد کربوهیدارت نطیر برنج یا نان 80 کیلوکاری داشته باشند یک واحد میوه 60 کیلو کالری دارد، به طور کلی میوه هایی نظیر انجیر، انگور و انبه با همه خاصیت هایی که دارند، چاق نماینده هستند و همان قدر که نخودرن میوه به ویژه در فصل گرم مضر است خوردن زیاد میوه هم مفید نیست و می تواند مشکلاتی را به همراه داشته باشد.

این مشاور تغذیه و رژیم درمانی اضافه نمود: در فصل گرما بدن به سبب تعریق آب، املاح زیادی از دست می دهد و این در حالی است که اغلب میوه های تابستانی آبدار و دارای املاح و ویتامین های مورد احتیاج بدن هستند، از این رو بهتر است حتما در فصل تابستان زمانی در طول روز برای مصرف متناوب میوه ها در نظر گرفته گردد، بعلاوه توصیه می گردد در فصل تابستان به سبب گرمای هوا میوه ها به شکل خنک مورد استفاده قرار گیرند.

عمادی در رابطه با میوه تابستانی انگور شرح داد: انواع مختلف انگور در تمام فصول در دسترس است، اما برترین نوع این میوه در فصل تابستان است؛ انگور سرشار از ویتامین و غلات و تقویت نماینده ضعف عمومی بدن است، با وجود اینکه شیرین است برای مبتلایان به دیابت مضر نیست و حتی می تواند موجب کاهش قند خون هم گردد و این میوه بعلاوه برای پیشگیری از سرطان بسیار موثر است و روند پیری را کند می نماید.

وی با بیان اینکه یکی دیگر از میوه های پرخاصیت فصل تابستان انجیر است، اظهار کرد: این میوه بسیار مقوی است و برای افرادی که می خواهند وزنشان افزایش یابد مناسب است و از طرفی دیگر این میوه ملین است و برای افرادی که دچار یبوست و بواسیر هستند بسیار توصیه می گردد، انجیر برای اشخاصی که دچار کمبود کلسیم و آهن هستند نیز مفید است.

این مشاور تغذیه و رژیم درمانی در رابطه با میوه هایی آبدار نظیر هندوانه، خربزه و طالبی گفت: این میوه های دارای تفاوت هایی با یکدیگر هستند؛ هندوانه طبعی سرد دارد و حاوی آنتی اکسیدان و لیکوپن است و موجب کاهش خطرات سکته مغزی می گردد و به سبب دارا بودن پتاسیم می تواند به کاهش فشار خون یاری کند، از طرفی دیگر خربزه طبع متعدل رو به گرم دارد و هر چه رسیده تر باشد طبعش گرم تر است و مصرف آن موجب برطرف عطش می گردد و برای افرادی که دچار بی اشتهایی و کم خونی هستند توصیه می شو د، به ویژه برای مادران شیرده بسیار مفید است چرا که هم سبب افزایش شیر می گردد و هم قوای جسمانی را بالا می برد، طالبی نیز طبع متعدل رو به سرد دارد و حتما باید به صورت دائمی در فصل تابستان مصرف گردد.

عمادی متذکر شد: میوه به ویژه در فصل تابستان نباید از سبد خانوار حذف گردد و میوه هایی نظیر هنداونه و طالبی باید به صورت مداوم در گرما مورد استفاده قرار گیرند.

منبع: فرارو
انتشار: 25 تیر 1402 بروزرسانی: 25 تیر 1402 گردآورنده: wonder-hanger.ir شناسه مطلب: 2252

به "خواص میوه های تابستانی؛ از کاهش خطر سکته مغزی تا کند شدن روند پیری" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "خواص میوه های تابستانی؛ از کاهش خطر سکته مغزی تا کند شدن روند پیری"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید