تاریخچه بستنی چوبی

به گزارش واندر هنگر، بستنی نوع تحول یافته نوشیدنی ها و دسرهای یخ زده است. تاریخچه ورود دستگاه های بستنی سازی به ایران به اواخر دهه 40 برمی گردد. نخستین مغازه بستنی فروشی در آمریکا در سال 1776 در نیویورک شروع به کار کرد.تاریخچه تولید بستنی از نوع چوبی، بستنی با رویه میوه و شکلاتی به سال 1920 برمی گردد.

تاریخچه بستنی چوبی
تولید بستنی تاریخ طولانی دارد و احتمالا برای اولین بار با استفاده از برف یخچال های طبیعی در چین نوعی بستنی تولید شده است، از دوران قرون وسطی کتاب هایی در ایتالیا یافت شده اند که حاوی دستورالعمل هایی برای تولید دسر میو های یخی هستند که به آن سربی و یا سوربت گفته می شد.

در ایران هم مردم افشره انگور یا دیگر شربت ها را روی مقداری برف در کاسه ای می ریختند و آنرا به عنوان دسر، مخصوصاً هنگام گرمی هوا صرف می کرده اند. در سال آخر سلطنت ناصرالدین شاه ساختن بستنی در ایران متداول شد. (عکس بستنی فروش سیار در ایران حدود سال 1890 میلادی).

اولین مغازه بستنی فروشی در آمریکا در سال 1776 در نیویورک شروع به کار کرد. مهاجران آمریکایی اولین کسانی بودند که اصطلاح ice creamرا به کار بردند. اولین بستنی فروشی های سیار را مهاجران ایتالیایی در کلان شهرهای بریتانیا در سال 1870 راه انداختند(عکس از بستنی فروش سیار در وین اتریش در سال 1900 میلادی)

مهاجران ایتالیایی در آلمان نیز از سال 1920 اولین بستنی فروشی ها را راه اندازی کردند. (عکس از بستنی فروشی ایتالیایی دی لورنسو در شهر بوخوم.)

در غروب زمستان سال 1905 فرانک اپرسون(Frank Epperson) کودک یازده ساله آمریکایی هنگام بازی یک لیوان شربت که در آن قاشقی قرار داشت را در حیاط منزلشان فراموش کرد. طی شب این لیوان یخ زد و روز بعد نوعیبستنی چوبی به جهان آمد. او وقتی بزرگ شد، این ایده را در سال 1923 به نام خود به ثبت رساند و بعدا به دلیل نیاز مالی مجبور شد امتیاز به ثبت رسیده را به یک شرکت بزرگ بفروشد.

تا هشتاد سال پیش تولید بستنی چوبی بصورت دستی صورت می گرفت تا اینکه شبی تئو شولر که خانواده اش یک کارگاه نجاری داشت در یک نمایش برای نخستین بار در عمرش یک بستنی چوبی خریداری کرد و در آنجا ایده تولید صنعتی و انبوه آن به ذهنش خطور کرد. (عکس سمت چپ تئو شولر به همراه همسرش سال 1997 جشن تولد 80 سالگی در کنار ادموند اشتویبر نخست وزیر سابق استان بایرن)

تئو شولر به همراه برادرش کارل در سال 1937 کارخانه بستنی سازی Karl Schöller Jopa-Eiskremfabrik را تاسیس کرد.

اندازه اولین سری بستنی چوبی استاندارد شولر 27X27X72 میلیمتر بود. این بستنی با مزه های وانیل، توت فرنگی و شکلات وارد بازار شدند.

سری دوم بستنی چوبی شولر با نام لوکس از سال 1956 وارد بازار شد. این بستنی وانیلی دارای روکش شکلاتی بود.

حالا در طی هشتاد سالی که از ورود بستنی چوبی به بازار می گذرد انواع و اقسام بستنی های چوبی با مزه های گوناگون در یخچال های مغازه ها به فروش می رسند.

شولر که در سال 2004 درگذشت در سال های پایانی دهه 80 میلادی 49 درصد سهام کمپانی خود را به شرکت سهامی شکر جنوب در مانهایم آلمان فروخت و در نهایت کمپانی نستله سوئیس در سال 2002 شرکت شولر را خریداری کرد.

علیرغم وجود مغازه های بستنی فروشی در هر کوچه و خیابانی با این حال بستنی چوبی در میان پیر و جوان طرفداران خاص خود را دارد.

در سال های اخیر با ورود مواد اولیه و فرم های پلاستکی به بازار بسیاری از خانواده ها خود اقدام به تولید بستنی چوبی می کنند.

چابگرهای سه بعدی حالا بستنی های چوبی با طرح هایی تولید می کنند که در گذشته ساخت آن با این ظرافت امکانپذیر نبود.

سالم تر و ارزانتر از بستنی چوبی، هنداونه است که از 96 درصد آب تشکیل شده و یخ زده آن در یک روز گرم تابستان بسیار خوشمزه است.

منبع: سایت برترینها

منبع: راسخون
انتشار: 18 آبان 1400 بروزرسانی: 18 آبان 1400 گردآورنده: wonder-hanger.ir شناسه مطلب: 1833

به "تاریخچه بستنی چوبی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "تاریخچه بستنی چوبی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید