خبر وجود کتیبه باستانی در توالت، کذب محض است

به گزارش واندر هنگر، باستان شناس ساکن همدان درباره خبر منتشرشده مبنی بر نصب کتیبه ای تاریخی که در یک توالت عمومی در این استان نصب شده است شرح داد.

خبر وجود کتیبه باستانی در توالت، کذب محض است

به گزارش همشهری آنلاین، خبر های منتشر شده از قرار دادن کتیبه باستانی در یک توالت عمومی در مرکز شهر همدان توزرد از آب عایدی و مشاهدات خبرنگار همشهری معین کرد این کتیبه نه تن ها یک سنگ نبشته باستانی نیست که یک کتیبه معمولی بر تاج یک پل تخریب شده در مرکز شهر همدان است.

طی 2 روز گذشته رسانه های فارسی زبان و بعضی شبکه های مجازی داخلی تصاویر وجود یک سنگ نبشته با عنوان یک کتیبه باستانی را در یک توالت عمومی در شهر همدان منتشر کردند که پیگیری های همشهری معین کرد این کتیبه، یک کتیبه معمولی متعلق به سال 1329 است که بر تاج یک پل تخریب شده در شهر همدان قرار داشته و پیمانکار ساخت توالت عمومی شهر به سلیقه خود اقدام به نصب شیشه مقابل آن نموده تا این نوشته حفظ شود.

درست در میدان مرکزی شهر همدان جایی که در دهه های گذشته یک پل بر بستر رودخانه ای که دیگر وجود ندارد بنا شده بود، یک کتیبه بر تاج پل نصب شده بود که تاریخ گذاری آن به سال 1329 و زمان افتتاح پل بازمی شود. در این کتیبه گفته شده است که این کتیبه به وسیله نصرت الله خواجه نوری، فرماندار همدان روی پل آلوسگرد نصب شده است. تاریخ گذاری آن نیز به سال 1329 بازمی شود.

پس از تخریب پل یک انبار در محل آن احداث می شود که اتفاقا کتیبه پل را نیز در بخشی از دیوار خود حفظ نموده بود، اما با تصمیم شهرداری وقت همدان برای احداث یک توالت عمومی در مرکز شهر همدان، پیمانکار ساخت بنا، کتیبه پل را که در دیوار بنا قرار داشت در همان محل حفظ می نماید و حتی بدون اطلاع شهرداری وقت و به سلیقه شخصی خود یک شیشه در مقابل آن قرار می دهد تا نوشته دستخوش تخریب قرار نگیرد و این نوشته حفظ شود.

حالا، اما شبکه های مجازی و پس از آن رسانه های فارسی زبان بدون اطلاع از تاریخچه این کتیبه اقدام به نشر یک خبر جعلی با عنوان قرار دادن کتیبه باستانی در توالت عمومی شهر همدان نموده اند. روزنامه همشهری نیز پیگیر ماجرای این کتیبه از اداره کل میراث فرهنگی استان همدان شد که در این پیگیری ها معین شد خبر منتشر شده جعلی بوده و هیچ کتیبه باستانی در شهر همدان در توالت عمومی قرار داده نشده است.

میلاد وندایی، باستان شناس ساکن همدان نیز بلافاصله تصاویر واضحی را از کتیبه نویافته و بیان کرد که این کتیبه مربوط به ساخت بنای پل بوده که فرماندار وقت همدان در سال 1329 آن را بر تاج پل نصب نموده بود و ارزش باستانی ندارد.

او گفت: تا سال های اولیه پس از پیروزی انقلاب اسلامی رسم بود که سازندگان بنا ها حتی کتیبه هایی با مضمون مختلف بر سر در خانه ها یا بنا های احداث شده نصب نمایند. این کتیبه نیز به رسم همان زمان بر تاج پل نصب شد تا معین شود این پل عبوری که دیگر وجود خارجی ندارد در چه دوره ای احداث شده است.

او گفت: وجود کتیبه باستانی در توالت عمومی شهر همدان یک دروغ بزرگ است و هدف از انتشار آن صرفا شایعه پراکنی و خبرسازی است.

پل آلوسگرد پیش از شروع توسعه شهری درهمدان به همراه چند پل عبوری دیگر احداث شد. اکنون میدان مرکزی شهر همدان و خیابان تختی این شهر به جای این پل واقع شده است.

سال ها پس از تخریب پل، یک انبار در محل پل آلوسگرد احداث می شود و کتیبه معمولی آن دوره نیز در یکی از دیوار های انبار تازه تاسیس قرار می گیرد. شهرداری همدان هم سال گذشته انبار را به یک دستشویی عمومی تبدیل می نماید. هنگام ساخت دستشویی نیز ازکتیبه ای که از آن در خبر ها با عنوان کتیبه باستانی یادشده است اطلاعی نداشته است.

میلاد وندایی، باستان شناس ساکن همدان می گوید: همان سال قبل هم وقتی پیمانکار این کتیبه را دید اطلاعی به اداره میراث فرهنگی استان همدان نداد و به سلیقه شخصی خود اقدام به قرار دادن شیشه روی این سنگ کرد تا آسیب نبیند.

تمام ماجرا همین است و وجود کتیبه باستانی در توالت عمومی شهر همدان یک جعل خبر و کذب محض است که به نظر می رسد هدف آن بیشتر زیر سؤال بردن اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان همدان یا کوشش برای تغییر مدیرکل میراث فرهنگی این استان است.

منبع: فرارو
انتشار: 27 مرداد 1401 بروزرسانی: 27 مرداد 1401 گردآورنده: wonder-hanger.ir شناسه مطلب: 2104

به "خبر وجود کتیبه باستانی در توالت، کذب محض است" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "خبر وجود کتیبه باستانی در توالت، کذب محض است"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید