حرکت رو به جلوی دوومیدانی در غیاب رقیبان، هنوز خبری از سهمیه نیست
به گزارش واندر هنگر، به گزارش خبرنگاران، از ابتدا و پیش از اعزام تیم ملی دوومیدانی به رقابتهای جایزه بزرگ آسیا هم پیش بینی می شد ایرانی ها نتیجه بهتری نسبت به قهرمانی آسیا کسب نمایند و آن هم دو علت داشت: هم سطح رقابتهای جایزه بزرگ در مقایسه با قهرمانی آسیا پایین تر است هم اغلب شرکت نمایندگان مطرح آسیایی در جایزه بزرگ غایب بودند.
با این وجود تیم ملی دوومیدانی ایران بدون لیلا رجبی و مریم طوسی که هردو با مصدومیت روبرو شدند و رضا قاسمی که برای آمادگی بیشتر برای مسابقات پیش روی کازانف از حضور در این رقابتها انصراف داد، به تایلند اعزام شد.
رقابتهای جایزه بزرگ دوومیدانی آسیا در سه مرحله برگزار می شد، هرچند ایرانی ها معتقد بودند در هر مرحله نسبت به مرحله قبل نتیجه بهتری می گیرند ولی شرایط آب و هوایی کار را تا جایی سخت کرد که حتی چندین بار تمرینات تیم ملی قطع شد.
به هر حال بسیاری از مهره های حاضر در جایزه بزرگ همانهایی بودند که در قهرمانی آسیا نیز برای ایران مسابقه دادند. تیم همان تیم است با همان ظرفیت و پتانسیل و اگر در اینجا نتیجه به مراتب بهتری کسب نموده ایم برای این است که به نسبت چین حریفان آسان تری داشتیم.
تفتیان پیروز ترین نماینده
تیم ملی دوومیدانی ایران با کسب 5 مدال طلا، 3 نقره و 6 برنز (در مجموع 14 مدال) به کار خود در این رقابتها خاتمه داد. پیروز ترین نماینده ایران در این رقابتها حسن تفتیان بود که در هر سه مرحله دوی 100 متر پیروز به کسب مدال طلا شد.
کیوان قنبرزاده دو مدال (یک طلا و یک نقره)، سجاد هاشمی آهنگری سه مدال (یک طلا، یک نقره و یک برنز)، محمدرضا وظیفه دوست یک مدال نقره، مسلم نیادوست دو مدال برنز، سپیده توکلی یک مدال برنز، امیر مرادی یک مدال برنز و سبحان طاهر خانی یک مدال برنز به دست آوردند.
یکی از نکات قابل تامل در دوومیدانی ایران رشد و پیشرفت بانوان با توجه به همه محدودیت ها و مسائل اقتصادی و تخصیص منابع است. سپیده توکلی که در ابتدا با شرکت اش در رقابتهای جایزه بزرگ مخالفت شد توانست در یک مرحله به برنز برسد و در دو مرحله دیگر با کسب رتبه چهارمی در آستانه کسب مدال از رفتن به روی سکو بازماند.
بدون شک اگر لیلا رجبی و مریم طوسی نیز در این رقابتها شرکت نموده بودند سهم بانوان از مدال های کسب شده بیشتر هم می شد.
جای خالی یک روانشناس در کنار تیم ملی!
در کنار همه مدال آوران تیم ملی، بسیاری از ملی پوشان ایران نتوانستند رکورد خود را هم در تایلند تکرار نمایند. ورزشکارانی که در مسابقات داخلی خیلی خوب کار می نمایند، تجربه نشان داده در رقابتهای برون مرزی در حد و اندازه خود نیستند. شاید اگر ایرانی ها هر یک تنها چیزی نزدیک به رکورد خود در کشور را در جایزه بزرگ به نمایش می گذاشتند با تک مدال یا حتی با دست خالی به کشور بر نمی گشتند.
با این شرایط لزوم حضور روانشناسانی معتبر در کنار کادر فنی دوومیدانی که رشته ای پر استرس پرهیجان و مدال آور است به شدت احساس می گردد. چیزی که در ورزش ما کمتر به آن اهمیت داده می گردد.
کوشش های سرپرست برای اعزام بی دغدغه ملی پوشان به رویدادها
یکی از نکات مثبت دوومیدانی در روزهای اخیر رضایت ملی پوشان از کوشش فدراسیون برای اعزام بی دغدغه آنها به رقابتهاست. تیم ملی دوومیدانی دیگر مشکل تهیه بلیت و حتی لباس ندارد. اگرچه طباطبایی سرپرست موقت فدراسیون است و با اعلام زمان مجمع انتخاباتی از دوومیدانی می رود ولی با اوضاع آشفته اسبق فدراسیون نمی شد به چنین نتایجی رسید.
هر چند منطقی نیست نتایج ملی پوشان را خوب یا بد به گردن مسئولان فعلی فدراسیون بیندازیم ولی آرامش فعلی دوومیدانی علیرغم همه مسائل و کمبودها یکی از نکاتی است که نمی گردد از آن چشم پوشید.
یادمان رفته بیش از مدال سهمیه المپیک می خواهیم
تیم ملی دوومیدانی ایران مسابقات جایزه بزرگ تایلند را با 14 مدال به خاتمه رساند در حالی که در دوره قبلی(سال 2013) با کسب چهار مدال (دو طلا و دو برنز) در مجموع هر سه مرحله به کار خود خاتمه داده بود. این نتیجه شاید فدراسیون را خشنود یا مغرور کند اما یادمان نرود تمام سهم ایران از رقابتهای قهرمانی آسیا دو برنز بود. یادمان نرود سال جاری سال قبل از المپیک است و ما سهمیه می خواهیم. چیزی که هنوز به آن نرسیده ایم. یادمان نرود بزرگترین سرمایه دوومیدانی ما که با یک مدال نقره در المپیک لندن به این رشته اعتبار بخشید حالا به تنهایی راه خود را جدا نموده و به تنهایی و بدون مکالمه با فدراسیون به کارش ادامه می دهد.
فراموش نکنیم دست ما هنوز از سهمیه خالی است و فرصت اندک. یادمان نرود چند مدال در دوومیدانی توزیع می گردد و ما نباید با 14 مدال در جایزه بزرگ آسیا جشن بگیریم. حالا وقت سهمیه است نه رقابتهای تدارکاتی.
منبع: خبرگزاری مهر