باورهای نادرست درباره باتری تلفن های همراه

به گزارش واندر هنگر، حتما شما هم شنیده اید که می گویند مکالمه با تلفن همراه در حال شارژ کار خطرناکی است و شاید باعث انفجار باتری گردد. از دیدگاه شما، این گفته حقیقت دارد یا شایعه ای در بین عوام است؟

باورهای نادرست درباره باتری تلفن های همراه

زومیت نوشت: صحبت های زیادی درباره شارژکردن تلفن همراه وجود دارد و افراد مختلف نکات ایمنی فراوانی را متذکر می شوند که ممکن است شما را در استفاده از تلفن خود در هنگام شارژ دچار تردید کند. برای مثال، عده ای می گویند تلفن همراه را نباید در طول شب در شارژ گذاشت یا بعضی دیگر می گویند وقتی تلفن همراه در حال شارژ است، با آن صحبت نکنید. بعضی هم معتقدند همواره باید صبر کرد تا باتری به طور کامل خالی گردد و بعد آن را شارژ کرد. این ها تنها بعضی از صحبت های بی اساس درباره باتری تلفن های هوشمند هستند.

وقتی از عمر باتری تلفن همراه صحبت می گردد، قواعدی وجود دارد که پیروی از آن ها می تواند عمر باتری شما را افزایش دهد و سایر، صحبت هایی بی اساسی است که یا تأثیری در این باره ندارد یا اینکه حتی اثر منفی هم می تواند روی باتری گوشی شما بگذارد. درحالی که بعضی از صحبت ها براساس علم گفته می گردد و حقیقت دارد، بسیاری از آن ها فقط در حد شایعه است.

باتری های موبایل نیز مانند خود گوشی ها در سال های گذشته پیشرفت زیادی نموده است و امروزه، باتری هایی بهتر و هوشمندتر از قبل داریم. بیشتر سازندگان تلفن همراه مثل سامسونگ و اپل از باتری های لیتیوم یون استفاده می نمایند. باتری های لیتیوم یونی امروزی باید بتواند بین سه تا پنج سال عمر کند. بسته به نوع نگه داری شما از باتری، این زمان می تواند بیشتر یا کمتر گردد. درادامه به پنج باور درباره باتری های تلفن همراه اشاره خواهیم کرد و صحت وسقم آن ها را آنالیز خواهیم کرد.

1. استفاده از شارژرهای غیراصلی می تواند باتری را از بین ببرد

حقیقت این است که اگر شارژر غیراصلی کیفیت خوبی داشته باشد، مسئله ای برای باتری تلفن شما ایجاد نمی نماید؛ اما باید از شارژرهای ارزان قیمت و بی کیفیت دوری کنید. برای مثال، برندهای غیراصلی مانند Belkin و KMS وجود دارد که شارژرهای باکیفیت و استانداردی فراوری می نمایند. البته، هیچ چیز مثل شارژر اصلی گوشی نمی گردد؛ ولی اگر قیمت شارژر اصلی گران باشد و نتوانید آن را بخرید، بهتر است حداقل از برندهای مشهور و باکیفیت بهره ببرید. معمولا شارژرهای ارزان قیمت به خوبی کار نمی نماید.

2. نباید تلفن خود را در هنگام شارژ بهره ببرید

این صحبت شایعه ای بیش نیست و هرچه خواستید، می توانید از تلفن همراه خود بهره ببرید؛ البته، این موضوع تا زمانی معتبر است که از شارژر اصلی و باکیفیت هم بهره ببرید. دلیل اصلی این صحبت اخباری است که گه گاه درباره انفجار گوشی همراه یا برق گرفتگی کاربران شنیده می گردد. باید بگوییم این اتفاق در سال 2013 در چین افتاده بود و یکی از خدمه پرواز به نام Ma Ailun هنگام کار با آیفون4 متصل به شارژر دچار برق گرفتگی شد.

گزارش های بعدی نشان داد وی از شارژر درجه سه غیراصلی به جای شارژر اصلی اپل برای شارژکردن تلفن همراه خود استفاده می کرد. اگر از شارژر اصلی سازنده استفاده می کنید، هیچ نگرانی در این باره نداشته باشید.

3. شارژکردن باتری در طول شب می تواند باعث خرابی باتری گردد

تلفن همراه شما هوشمندتر از خودتان است و زمانی که تشخیص دهد باتری پر شده، به طور اتوماتیک فرایند شارژشدن را متوقف می نماید. البته این به آن معنا نیست که هرشب تا صبح گوشی خود را در شارژر بگذارید. میزان شارژ باتری گوشی های پیشرفته را اگر بین 40 درصد تا 80 درصد حفظ کنید، عمرشان طولانی خواهد بود.

4. سعی کنید تلفن همراه خود را خاموش نکنید

این حرف اصلا صحت ندارد. تلفن همراه نیز نوعی ماشین است و گاهی نیاز دارد به آن استراحت دهیم. در گوشی های اپل، برای افزایش عمر باتری بهتر است هرازگاهی معمولا وقتی شب ها می خوابید، گوشی را خاموش کنید. متخصصان اپل پیشنهاد می نمایند هفته ای یک بار گوشی خود را خاموش کنید تا باتری آن عمر بیشتری کند. این کار برای گوشی های اندرویدی نیز ضروری است و خاموش و روشن کردن ساده می تواند بر عمر باتری تأثیر مثبتی بگذارد.

5. تا وقتی باتری کاملا خالی نشده است، تلفن را خاموش نکنید

این گفته هم صحیح نیست و بهتر است تلفن خود را در طول روز و در فواصل نزدیک تر شارژ کنید تا اینکه هربار صبر کنید باتری آن به صفر درصد برسد و بعد تا 100 درصد شارژ کنید. باتری های لیتیوم یون که در گوشی های اپل و سامسونگ استفاده می گردد، در حالت شارژشده عملکرد بهتری دارد؛ بدین ترتیب، وقتی اجازه می دهید میزان شارژ این باتری ها به صفر درصد برسد، آن ها به حالت ناپایدار درمی آید. باتری های گوشی ها سیکل شارژ محدودی دارد و هربار که میزان شارژ به صفر درصد می رسد، یکی از این سیکل ها از دست می رود.

درادامه، چند راه چاره مفید به شما معرفی خواهیم کرد تا عمر باتری گوشی خود را افزایش دهید. این راه چارهها را کمیسیون ایمنی محصولات آمریکا پیشنهاد نموده است.

  • هیچ وقت از باتری های غیر اصلی استفاده نکنید؛
  • هیچ گاه به باتری اجازه ندهید بیش ازحد گرم گردد. گرما قاتل باتری است. اگر تلفن خیس شده باشد، آن را به شارژر متصل نکنید. این کار می تواند باعث آسیب به بردها و مدارهای تلفن شما گردد و حتی ریسک انفجار نیز وجود دارد؛
  • باتری آسیب دیده و خراب را فورا تعویض کنید و در تعویض باتری بادنموده تأخیر نکنید. هنگام خارج کردن باتری از داخل تلفن همراه نیز باید دقت کنید که با اجسام تیز به باتری ضربه نزنید؛
  • وقتی باتری تلفن همراه کاملا شارژ شد، آن را از شارژر جدا کنید؛
  • از قراردادن تلفن درمعرض حرارت زیاد خودداری کنید؛ مثلا بهتر است تلفن را زیر نور آفتاب یا درکنار اجاق و بخاری قرار ندهید. درجه حرارت خیلی کم نیز ممکن است برای باتری مضر باشد و در کشورهای خیلی سرد بهتر است نگذارید تلفنتان یخ بزند.

شما نیز این باورها و شایعه ها را شنیده اید؟ با کدام یک از آن ها موافق و با کدام یک مخالف اید؟ دیدگاه های خود را با ما و دیگر کاربران به اشتراک بگذارید.

منبع: خبرآنلاین
انتشار: 17 مهر 1398 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: wonder-hanger.ir شناسه مطلب: 324

به "باورهای نادرست درباره باتری تلفن های همراه" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "باورهای نادرست درباره باتری تلفن های همراه"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید